Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö pitää osakkeet alipainossa

Eurostoxx 50 osakekurssit eurooppalaiset osakkeet sijoittaminen pörssi

Varainhoitoyhtiö Front jatkaa varovaisen sijoitusstrategian linjalla ja pitää käteispainon suurena.

Varainhoitoyhtiö varautuu riskeihin myös pitämällä korkosalkun duraation eli juoksuajan selvästi lyhyempänä kuin vertailuindeksissä, Front kertoo tuoreimmassa kuukausikatsauksessaan.

Vaikka mallinen Emmanuel Macron voitti Ranskan presidentinvaalit, on ilmassa edelleen poliittisen epävarmuuden riski. ”Brexitistä alkanut poliittinen epävarmuus jatkuu ja tärkeät vaalit Ranskassa, Saksassa ja lopuksi Italiassa pitävät markkinoita jännityksessä vielä noin vuoden”, Front toteaa.

Suurin huolenaihe ei ole Frontin mukaan nyt Ranska, vaan Italia.

”Vaikka nyt, Ranskan presidentinvaalien jälkeen, ollaan hieman helpottuneita, suurin riski on liittynyt koko ajan Italiaan. Italian joulukuinen kansanäänestys jätti kaikki maan ongelmat ratkaisematta ml. talouden rakennemuutokset ja päätöksenteon uudistaminen. Tämä tilanteessa, jossa pankkijärjestelmän ongelmat ovat syviä, valtionvelka kestämätön ja tärkeimmät oppositiopuolueet väläyttävät euroeroa tilanteen ratkaisemiseksi.”

Frontin mukaan Saksan liittopäivävaalit vievät nyt markkinoiden huomion, mutta viimeistään syksyllä markkinat joutuvat ottamaan kantaa Italian ratkaisemattomiin ongelmiin. ”Rahoitusmarkkinat eivät ole hinnoitelleet Italian riskiä riittävästi, varainhoitoyhtiö uskoo. Siksi Frontin korkostrategia, valuuttapainotukset ja osakkeiden allokaatio jatkuu korostetun varovaisena ja tilanteen huomioivana.

Lisäksi osakkeiden arvostus on korkea suhteessa tulosodotuksiin. Ainoastaan kiinalaiset osakkeet, jotka on listattu Hong Kongissa, ovat arvostukseltaan edullisia, Front uskoo.

”Korkea arvostus olisi perusteltua, jos maailmantalouden kasvunäkymät olisivat vahvat ja yrityksillä olisi edelleen paljon mahdollisuuksia kustannusten karsintaan. Poliittinen ilmapiiri, jopa kasvava protektionismi, ei enää tue tätä oletusta.”

Varainhoitoyhtiön mukaan Yhdysvalloissa yksityisen säästämisen lasku on ruokkinut talouskasvua ja osakemarkkinoita vuoden 2009 jälkeen, mutta nyt talousennusteiden mukaan säästämisen lasku olisi päättymässä.

Osakkeiden tukena ovat kaiken kukkuraksi sijoittajien suuri riskinottohalu sekä keskuspankkien elvytystoimet ja matalat korot. ”FED:in osalta tämäkin tuki poistuu nopeammin, kuin markkinat ennakoivat”, Front varoittaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös