startup suosioharha
Osakeanalyysit

Tämä osake tarjoaa kovaa osinkoa alhaisella riskillä

Aktia Pankki osakekurssi osakkeet

Handelsbanken pitää Aktia Pankkia vahvana osingonmaksajana, jolla on sijoittajan näkökulmasta matala riskiprofiili.

Aktia Pankin osake on houkuttelevasti arvostettu, Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan. Osakkeessa on muitakin etuja.

”Lisäksi matalan riskiprofiilin vuoksi (81 % lainoista asuntolainoja) olemme luottavaisia, että sen ei tarvitse keskittyä pääoman kasaamiseen.”

Aktia Pankin toisen kvartaalin tulosraportissa positiivista nettokorkotuottojen vahvistuminen edelleen. Handelsbankenin mukaan myös komissiotuotot olivat vahvat noustuaan 19 prosenttia vuoden takaisesta ja käsittivät 45 prosenttia kaikista operatiivisista tuotoista.

Näin Aktia Pankin toimitusjohtaja Martin Backman kommentoi toisen kvartaalin tuloskehitystä:

”Palkkiotuottojen netto nousi 19 prosenttia rahastojen ja varainhoidon vahvan myynnin ansiosta. Otto- ja antolainauksen korkokate kasvoi edelleen, mutta likviditeettisalkun odotetusti heikentynyt tuotto pienensi korkokatetta 5 prosenttia. Kun vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä1, kuten Visa Europen myynnistä vertailukaudella saatua tuottoa ja kevään uudelleenjärjestelykuluja, ei oteta lukuun, liikevoitto oli vakaa 16,9 (16,6) miljoonaa euroa.”

Aktia piti näkymät kuluvalle vuodelle ennallaan eli odottaa operatiivisten tuottojen jäävän viime vuotta heikommiksi, koska lisää suurempia kertaluonteisia tuottoja ei ole odotettavissa.

”Aktia on kilpailijoihin nähden aliarvostettu, mikä antaa perustelun positiiviseen suositukseen”, Handelsbanken toteaa. Handelsbankenin tavoitehinta Aktia Pankin osakkeelle on lisää ja tavoitehinta 10 euroa.

Aktian tavoitteena on maksaa vakaa osinko. Osinko suhde on vähintään 50 prosenttia vuoden voitosta verojen jälkeen. Osinkotuotto on viimeisen viiden vuoden aikana ollut keskimäärin 5-6 prosenttia.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 0400-132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös