Rahastot

Business Insider: ”Yli puolet aktiivisista varainhoitajista voittaa indeksin”

Passiiviset sijoittajat vaviskaa. Aktiivinen osakepoiminta on tulossa takaisin.

Tehokkaat markkinat ja keskustelu siitä, voiko indeksin voittaa jatkuu kiivaana. Aktiivisen rahaston tuotto on jäänyt hurjimmillaan jopa 74 prosenttia vertailuindeksiä heikommaksi.

Aktiivisten rahastojen heikkoja tuottoja on selitetty piiloindeksoinnilla, korkeilla kuluilla, tehokkailla markkinoilla, ja liian suurella hajautuksella. Toisaalta sijoittajat ovat saaneet lukea siitä miten 90 prosenttia aktiivisista rahastoista häviää indeksilleen.

Ei siis ihme, että passiiviset pörssinoteeratut rahastot, ovat nostaneet suosiotaan sijoittajien keskuudessa.

Suurin osa aktiivisista rahoista voitti indeksinsä vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla

Business insider viittaa Bank of American tietoihin kertoessaan, että vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla 54 prosenttia aktiivisista salkunhoitajista voitti vertailukohteena olevan Russell 1000 indeksin.

Aktiivisten salkunhoitajien tuotot selittyvät panostuksilla suosittuihin toimialoihin, jotka toivat markkinoiden parhaat tuotot. Sijoittajien joukkopako aktiivisista rahastoista passiivisiin sijoitustuotteisiin on laskenut sijoittajilta perittäviä rahastojen merkintä- ja hallinnointikuluja. Alhaisemmat kulut ovat tehneet vertailuindeksin päihittämisen entistä helpommaksi.

Mitä enemmän markkinoilla on passiivista rahaa suhteessa aktiiviseen, niin sitä enemmän osakkeiden hinnoittelu irtautuu yritysten tuloksista ja sitä tehottomimmiksi markkinat periaatteessa käyvät.

Siksi Business Insiderin uutinen on mielenkiintoinen, vaikkei se markkinoiden tehottomuuden todistamiseksi riitäkään.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös