Yritysuutiset

Varman sijoitussalkun markkina-arvo uuteen ennätykseen – Euroopan talouskasvu yllätti

Euroopan vahva talouskasvu on ollut eläkeyhtiön mukaan positiivinen yllätys markkinoille.

Varman sijoitukset tuottivat tammi‒kesäkuussa 4,7 prosenttia eli 2,0 miljardia euroa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Tuotto on poikkeuksellisen korkea, kun otetaan huomioon eläkeyhtiöiden varovainen sijoituspolitiikka.

Alkuvuoden lähes 10 prosentin vuosituoton vauhti on reippaasti yli pitkän aikavälin keskimääräisen tuoton. Sijoitusten viiden vuoden keskimääräinen nimellistuotto oli 6,8 prosenttia ja kymmenen vuoden 4,2 prosenttia. Vastaavat reaalituotot olivat 6,1 ja 2,7 prosenttia.

Sijoitussalkun markkina-arvo nousi uuteen ennätykseensä 45,0 miljardiin euroon.

”Vuosi on ollut Varmalle hyvä, ja olemme tyytyväisiä alkuvuoden vahvaan tulokseen. Eläkesijoittajana olemme nähneet finanssikriisin jälkeisen elpymisen jo pitkään, mutta piristyminen on ulottunut toistaiseksi lähinnä sijoitusmarkkinaan. Nyt nousujohteinen vire on vihdoin tarttunut myös Suomen talouteen”, sanoo toimitusjohtaja Risto Murto.

Murron mukaan alkuvuoden kasvu oli ripeää ja vetureita oli monia. ”Niin vienti, yksityinen kulutus kuin investoinnitkin nostivat kasvua. Täydelliseen suoritukseen tarvitaan vielä työllisyyden ripeämpää vahvistumista. Toivottavasti tämä tapahtuu seuraavaksi.”

Sijoitussalkussa parhaiten tuottivat osakkeet 7,0 prosenttia ja niistä erityisen hyvin noteeratut osakkeet 7,9 prosenttia. Korkosijoitusten tuotto oli 2,9 prosenttia.

‒ Onnistuimme saamaan tasaisen tuoton kaikista omaisuuslajeista. Osakkeiden lisäksi korkosijoitusten tuotto oli markkinakorkojen tasoon nähden erinomaista, sanoo Varman sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä.

Rytsölän mukaan Euroalueen talouskasvun vahvuus on ollut positiivinen yllätys markkinoille.

”Sen sijaan Yhdysvalloissa ollaan hieman jääty optimistisimmista kasvuennusteista ja poliittinen epävarmuus on kasvanut, kun Trumpin hallinnon kyky toimeenpanna uusia päätöksiä on osoittautunut heikoksi”, Reima Rytsölä kommentoi.

”Samaan aikaan inflaatiopaineet ovat loistaneet poissaolollaan ja rahapolitiikka on jatkunut erittäin elvyttävänä”, Rytsölä jatkaa.

Sijoitusten viiden vuoden keskimääräinen nimellistuotto oli 6,8 prosenttia ja kymmenen vuoden 4,2 prosenttia. Vastaavat reaalituotot olivat 6,1 ja 2,7 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös