Käänneyhtiöt

Inderes: Stockmann rajun kurssiromahduksen jälkeen aliarvostettu

Stockmann osakekurssi osakkeet kauppaketju

Analyysitalo antaa kauppaketjun osakkeelle nyt ostosuosituksen.

Kauppaketjun ongelmat ovat näkyneet rajuna markkina-arvon laskuna. Stockmannin markkinatilanne on kuluvan vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä aikana jatkunut kaksijakoisena, arvioi Inderes aamukatsauksessaan.

”Suomessa talouden hyvä veto on heijastunut positiivisesti kaupan alan myyntiin ja premiumtoimijana Stockmann hyötyy tästä kehityksestä selvästi. Retail-segmentillä onkin hyvät edellytykset pitää myyntinsä kasvussa myös tärkeällä joulukvartaalilla. Ruotsin muotimarkkinan kysyntä on puolestaan pysynyt vaisulla tasolla ja tämä on ruokkinut kampanjavetoisuutta. Arviomme mukaan Lindexin on tässä ympäristössä vaikea kääntää liikevaihtoa kasvuun Q4:llä uudistuneesta mallistosta huolimatta ja myös marginaaliin tulee kohdistumaan painetta”, analyysitalo toteaa.

Stockmannin tulosvaroitus näyttää käytännössä varmalta, Inderes uskoo.

”Tulosvaroitus on kuitenkin jo täysimääräisesti hinnoiteltu osakkeeseen. Sijoittajan kannalta Retailin liikevaihdon pysyminen kasvussa ja ensimerkit Lindexin käänteen etenemisestä ovat huomattavasti tulosvaroitusta tärkeämmässä roolissa.”

Vuosien 2018 ja 2019 analyysitalon liikevoittoennusteet ovat pysyneet ennallaan, mutta EPS-ennusteet ovat laskeneet johtuen kohonneista korkokuluista. Inderesin päivitetyt EPS-ennusteet vuosille 2018 ja 2019 ovat 0,29 euroa ja 0,47 euroa. Tämän hetken vajaan 5,5 euron kurssinoteerauksella ensi vuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on noin 15x.

Stockmann on nyt mahdollinen käänneyhtiö ja osakkeen arvostus on houkutteleva.

”Rajun kurssilaskun myötä Stockmannin osake näyttää selvästi aliarvostetulta. Pidämme edelleen arvonmäärityksen lähtökohtana osien summa -laskelmaa ja näkemyksemme mukaan yhtiön nykyrakenne ei ole osakkeenomistajien kannalta optimaalinen. Osien summa Stockmannin arvo on 6-9 euroa/osake riippuen Lindexin arvosta”, Inderes toteaa.

Arvio aliarvostuksesta nojaa oletukseen Lindexin tuloskäänteen onnistumisesta. Inderesin mukaan nykykurssi tarjoaa selkeää turvamarginaalia suhteessa osien summaan.

”Konsernin tuloksen noustessa ensi vuonna voitolle tulee osake saamaan asteittain tukea myös tuloskertoimista (P/E 2018e 14x ja 2019e 9x). Näemmekin osakkeen hinnan palautuvan asteittain lähemmäs osien summaa, kun Lindexin tulos alkaa normalisoitua ja Retailin myynti pysyy kasvussa”, analyysitalo uskoo.

Inderes päivitti Stockmannin tavoitehintamme 5,7 euroon aikaisemmasta 6,2 eurosta laskeneiden tulosennusteiden myötä. Samalla kuitenkin se nosti osakkeen suosituksen osta-tasolle aikaisemmalta lisää-tasolta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös