Osakeanalyysit

Tämä kiinteistöhuoltoyhtiö nousi Nordean mallisalkkuun

Kuva: Bravida Finland.

Ruotsalainen Bravida on Nordean mielestä houkuttelevasti hinnoiteltu laatuyhtiö.

Kiinteistöhuoltoon ja talotekniikkaan erikoistunut Bravida toimii Pohjoismaiden kasvavilla kiinteistöhuoltomarkkinoilla. Sen liikevaihdosta noin 55 prosenttia kertyy Ruotsista, 26 prosenttia Norjasta, 15 prosenttia Tanskasta ja neljä prosenttia Suomesta.

Bravidan osake on viime kuukausina ollut myyntipaineessa Ruotsin asuntorakentamismarkkinoihin liittyvien huolien vuoksi. Ruotsin asuntomerkkinoiden pelätään ylikuumentuneen.

Tämä ei kuitenkaan Nordeaa hirvitä, sillä se nosti Bravidan pohjoismaiseen mallisalkkuunsa. Markkinat ovat Nordean mielestä ylireagoineet.

”Laskua voi pitää kuitenkin perusteettoman kovana, sillä yhtiön liikevaihdosta vain 10 % kertyy Ruotsin uusasuntomarkkinoilta. Bravidan tuloksen osalta Ruotsin asuntorakentamisen osuus on tätäkin pienempi, minkä myötä myyntipaine tarjoaa mielestämme ostonpaikan Bravidan osakkeeseen.”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Pirteänä jatkuvien pohjoismaisten rakennusmarkkinoiden ansiosta Nordea odottaa Bravidan tilauskannan jatkavan vahvassa kasvussa. Liikevaihdon kasvun ohella yhtiöllä on edellytyksiä kannattavuusmarginaaliensa parantamiseen sekä tänä että ensi vuonna, Nordea uskoo.

Bravidan osakkeen arvostus maltillinen arvostus ja se tarjoaa Nordean mukaan vuolasta kassavirtaa.

”Pidämmekin Bravidan osakkeen arvostusta houkuttelevana. Ensi vuoden tulosennusteillamme laskettuna osakkeen P/E‐luvuksi tulee 12,5 ja vapaan kassavirran tuotoksi noin 9 %. Bravidan tukeva tase mahdollistaa yritysostojen lisäksi kasvavan voitonjaon. ”

Bravida näyttäytyy myös entistä enemmän laatuyhtiönä Nordean osakeluokitteluissa, sillä yhtiön pääoman tuoton paranemisnäkymät ovat pankin mukaan lupaavat.

Bravida kiinteistöhuolto talotekniikka

Nordean tavoitehinta Bravidan osakkeelle on 73 kruunua, mikä tarkoittaa selvää nousuvaraa nykyiseen hieman yli 60 kruunun markkinahintaan nähden. Suositus osakkeelle on Osta.

Merkillepantavaa Bravidan tunnusluvuissa on peräti 8,5 prosentin vapaan kassavirran tuotto. Nordea ennustaa Bravidalle vuosille 2017 – 2019 yli 10 prosentin vuosittaista osakekohtaisen tuloksen kasvua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös