Yritysuutiset

Uponor antoi tulosvaroituksen ja kertoi myyvänsä rönsyjään – osakekurssi jyrkässä laskussa

Putkijärjestelmien valmistaja alensi arviotaan lähiajan näkymistä. Lisäksi yhtiö kertoi luopuvansa strategisesti vähemmän tärkeistä liiketoiminnoistaan.

Putkijärjestelmien valmistaja alensi arviotaan lähiajan näkymistä. Lisäksi yhtiö kertoi luopuvansa strategisesti vähemmän tärkeistä liiketoiminnoistaan.

Johtuen 31.8.2018 ja tänään 5.9.2018 ilmoitetuista yrityskaupoista, joissa Uponor myy voitoillisia, mutta ei-strategisia liiketoimintayksikköjään, Uponor Infran Pohjois-Amerikan liiketoiminnan ja Zent-Frenger GmbH:n, Uponor päivittää vuoden 2018 ohjeistuksensa vertailukelpoisen liikevoiton osalta.

Uuden ohjeistuksen mukaan ilman valuuttakurssien vaikutusta Uponor odottaa orgaanisen liikevaihdon paranevan vuodesta 2017 ja vertailukelpoisen liikevoiton pysyvän vuoden 2017 tasolla.

Aiempi, 25.7.2018 annetussa ohjeistuksessa yhtiö arvioi orgaanisen liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevoiton ilman valuuttakurssien vaikutusta paranevan vuodesta 2017.

Markkinoiden reaktio tulosvaroitukseen on ollut voimakas. Tänään noin klo 14.30 Uponorin markkina-arvosta on sulanut yli seitsemän prosenttia.

Yhtiö siis kertoi tänään sopineensa yrityskaupasta sekä aikeistaan lopettaa liiketoimintoja.

Uponor ja Swegon Group AB ovat tänään allekirjoittaneet Zent-Frenger GmbH:n koko osakekannan myyntiä koskevan kauppakirjan. Uponor osti vuonna 2012 Zent-Frengerin, joka on jäähdyttävien kattopaneelien johtava valmistaja Saksassa, tavoitteenaan laajentaa tuotevalikoimaansa ja löytää synergioita isoissa kaupallisissa projekteissa.

Uponorin mukaan strategiset tavoitteet eivät toteutuneet ja erilaisista liiketoimintamalleista johtuen operatiiviset synergiat olivat rajalliset.

Velaton kauppahinta on 16 miljoonaa euroa, jonka lisäksi kauppaan sisältyy earn-out järjestelyn mukainen lisäkauppahinta enimmillään kaksi miljoonaa euroa. Kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää, ja kaupan odotetaan toteutuvan lokakuussa 2018.

Vuonna 2017 Zent-Frengerin liikevaihto oli noin 30 miljoonaa euroa ja sillä oli noin 100 työntekijää. Latour Groupiin kuuluva Swegon valmistaa ja myy sisäilman optimointia edistäviä tuotteita ja järjestelmiä.

Uponor on tarkastellut myös myyntitoimistoverkostoaan ja päättänyt sulkea kaksi tappiota tekevää myyntitoimistoaan Sveitsissä ja Australiassa vuoden loppuun mennessä. Jatkossa asiakkaita palvellaan näissä maissa Uponorin paikallisen kumppaniverkoston kautta. Näillä toimenpiteillä on vaikutusta 12 työntekijään.

Uponor tarkastelee lisäksi Euroopan varastoverkostoaan ja palvelumalliaan asiakkaille. Tämän seurauksena Uponor on päättänyt lopettaa varastotoimintansa Ranskassa, ja marraskuusta eteenpäin asiakkaita palvellaan yhtiön Saksan jakelukeskuksesta käsin. Tällä toimenpiteellä on vaikutusta 6 työntekijään. Lisäksi Uponor tarkastelee vaihtoehtoja varastopalvelujensa uudelleenjärjestämiseksi Espanjassa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös