Yritysuutiset

Basware julkaisi rumasti tappiollisen tulosraportin – osakekurssi sukeltaa

Basware osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi

Taloushallinnon ohjelmistoratkaisuja tarjoavan Baswaren tulos romahti selvästi alle odotusten ja edellisvuoden tuloksen.

Yhtiön oikaistu liiketappio on 3,6 miljoonaa euroa ja osakekohtainen tulos -0,21 euroa. Vertailujaksolla osakekohtainen tulos oli 0,06 euroa ja liikevoittoa kertyi 1,36 miljoonaa euroa.

Tappiollinen tulos oli odotettu, mutta tappion suuruus tuli analyytikoille yllätyksenä. Factsetin viiden analyytikon konsensus ennusti yhtiölle -0,10 euron osakekohtaista tulosta ja 1,5 miljoonan euron liiketappiota. Ero odotetun ja toteutuneen tappion välillä oli siis suuri.

Liikevaihto painui 5,1 prosenttia 33,99 miljoonaan euroon ja oli 33,9 miljoonan euron ennusteen mukainen. Viime vuonna liikevaihto oli 35,4 miljoonaa euroa.

Baswaren kannattavuutta tänä vuonna ja etenkin vuoden kolmannella neljänneksellä heikensi ensimmäisellä neljänneksellä toteutunut liiketoimintakauppa, lisääntyneet panostukset myyntiin ja markkinointiin sekä osakepohjaisen palkitsemisen lisääntyminen.

Yhtiön mukaan nämä toimet ovat Baswaren strategian mukaisia.

Kokeile ilmaiseksi, millaisen salkun Evervest loisi sinulle.

Aloita tästä.

Teknologia tekee Evervestistä älykkäämmän, tehokkaamman ja edullisemman sijoituspalvelun

Myytyjen liiketoimintojen vaikutus EBITDA:an vuonna 2017 oli noin 8 miljoonaa euroa. Basware on tehnyt 3 miljoonan euron lisäpanostuksen myyntiin ja markkinointiin strategian mukaisesti vuoden 2018 kolmannella vuosineljänneksellä vuoden 2017 kolmanteen neljännekseen verrattuna. Basware on sitoutunut yhtenäistämään henkilöstön ja osakkeenomistajien tavoitteita. Tämän seurauksena osakepohjaisen palkitsemisen kustannukset nousivat noin miljoona euroa vertailukaudesta.

Basware arvioi verkottuneiden hankinnasta maksuun -palvelujen kysynnän kasvun jatkuvan. Verkottuneiden hankinnasta maksuun -palvelujen potentiaalisten kokonaismarkkinoiden arvon arvioidaan olevan 15 miljardia euroa vuodessa.

Yhtiön keskeinen tavoite on pilvipohjaisten palveluiden kasvattaminen.

“Muutumme koko ajan selkeämmin cloud-yritykseksi, ja cloud-liikevaihdon osuus koko liikevaihdostamme on nyt 66 prosenttia. Tämän vuosineljänneksen aikana cloud-tilauskertymämme kasvu kiihtyi 29 prosenttiin. Kasvun taustalla ovat nykyisten asiakkuuksien kasvattaminen, asiakkaiden siirtyminen on-premise -ratkaisuista cloud-ratkaisuihin, uusasiakashankinta ja kumppanimyynti. Tämän vuosineljänneksen aikana saatuja uusia asiakkaita ovat muun muassa National Oilwell Varco ja Balenciaga. Lisäksi nykyisiä asiakkaitamme siirtyi cloud-ratkaisujemme käyttäjiksi, kuten esimerkiksi Etelä-Australian osavaltio ja Hoyts”, Baswaren toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen toteaa.

Vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä Baswaren vuotuisten jatkuvien cloud-tuottojen bruttotilauskertymä oli 4,5 miljoonaa euroa (3,5 miljoonaa euroa) ja kasvoi 29,0 prosenttia. Tämä vastasi 35,0 prosentin orgaanista kasvua ilman valuuttakurssien vaikutusta.

Basware odottaa Cloud-liikevaihdon olevan kuluvana vuonna 90-98 miljoonaa euroa ja kokonaiskustannukset ilman poistoja ja oikaisuja ovat hieman suuremmat kuin vuonna 2017.

Tulospettymys näkyi heti yhtiön kurssinoteerauksessa. Aamulla osakekurssi on jo yli 10 prosentin laskussa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös