Sijoittajan verotus

Rahapodi: Osakesäästötili tulee – mistä olikaan kyse?

Alle 100 päivää ensimmäisiin osakesäästötilikauppoihin. Miten osakesäästötiliaikakauteen kannattaa valmistautua?

Alle 100 päivää ensimmäisiin osakesäästötilikauppoihin. Miten osakesäästötiliaikakauteen kannattaa valmistautua?

Sijoittajat voivat ensi vuoden alusta ottaa halutessaan käyttöön sijoitus- eli osakesäästötilit. Eduskunta hyväksyi asiaa käsittelevän lain tämän vuoden maaliskuussa.

Osakesäästötili mahdollistaa kaupankäynnin kotimaisilla ja ulkomaisilla osakkeilla ilman välitöntä veroseuraamusta. Osakesäästötilin sisällä tehdyistä osakekaupoista ei siis tarvitse maksaa veroa. Vero maksetaan vasta, kun varoja nostetaan osakesäästötililtä.

Osakesäästötilille yksityissijoittaja voi siirtää enintään 50 000 euroa rahaa ja sijoittaa sen valitsemiinsa koti- tai ulkomaisiin pörssiosakkeisiin tai monenkeskisessä kaupankäyntijärjestelmässä kaupankäynnin kohteena oleviin osakkeisiin.

Pankit ovat viime päivinä kertoneet aikeistaan tarjota asiakkailleen osakesäästötilejä. Ensimmäisenä osakesäästötilin hinnat kertoi Nordea, mutta myös Danske Bank, Nordnet ja Mandatum Life ovat tarjoamassa osakesäästötiliä heti vuoden vaihteen jälkeen. OP ei ole vielä kertonut aikataulustaan ja hinnastostaan. Yllättäen myöskään S-Pankki ei ole toistaiseksi tuomassa osakesäästötiliä markkinoille.

Nordnetin Rahapodin jaksossa Martin Paasi ja Miikka Luukkonen keskustelevat osakesäästötilistä. Muita jaksossa käsiteltyjä aiheita ovat Postin toimitusjohtajan posti avoinna, ulkomaiset asuntosijoittajat, syntyvyystilanne ja Martinin puhe Suomen kansalle sekä viilauksia edelliseen vakuutuskuorijaksoon.

Lue lisää osakesäästötilistä ja sen eroista perinteiseen arvo-osuustiliin verrattuna: Mitä tulee tietää tulevasta osakesäästötilistä?

Millaiselle sijoittajalle osakesäästötili sopii? Lue SalkunRakentajan artikkeli aiheesta

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös