Sijoitusuutiset

Valtion sijoitusyhtiö Solidium myy jättipotin Kemiran osakkeita

Solidium valtion omistusyhtiö toimitusjohtaja Antti Mäkinen sijoittaminen
Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen.

Solidium Oy julkisti eilen 24.10. osakemyynnin, jossa yhtiö tarjoaa myyntiin peräti kuusi miljoonaa Kemira Oyj:n osaketta.

Jättimäärä on noin 3,9 prosenttia kaikista Kemiran osakkeista. Osakemyynti alkaa välittömästi. Osakemyynnissä osakkeita tarjotaan suomalaisille ja kansainvälisille instituutiosijoittajille nopeutetussa tarjousmenettelyssä.

Solidium omistaa tällä hetkellä noin 21,8 miljoonaa Kemiran osaketta, eli noin 14,0 prosenttia kaikista Kemiran osakkeista. Osakemyynnin pääjärjestäjänä toimii SEB.

Solidium tiedottaa Osakemyynnin lopputuloksesta arviolta 25.10.2019. Solidium on sitoutunut tietyin tavanomaisin poikkeuksin olemaan myymättä muita omistamiaan Kemiran osakkeita markkinoille 90 päivän aikana.

”Kemiran operatiivinen ja taloudellinen kehitys on ollut hyvää viime aikoina. Uskomme Kemiran kehityksen jatkuvan hyvänä myös jatkossa. Solidium tulee jatkamaan Kemiran toiseksi suurimpana omistajana yli 10 prosentin omistusosuudella”, sanoo Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen.

Kemira julkisti torstaina odotettua vahvemman henä-syyskuun tulosraporttinsa. Yhtiön operatiivinen käyttökate nousi 118 miljoonaan euroon viime vuoden 89 miljoonasta eurosta. Analyytikoiden konsensusennuste oli 110 miljoonaa euroa.

Kemiran osakekurssi pomppasi odotettua paremman osavuosikatsauksen ansiosta lähes 5,8 prosentin nousuun.

Solidium on Suomen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta kansallisesti merkittävissä yrityksissä ja kasvattaa pitkäjänteisesti omistustensa taloudellista arvoa. Solidium on omistajana kolmessatoista merkittävässä pörssilistatussa yhtiössä, joissa kaikissa Solidium on vähemmistöomistajana (Elisa Oyj, Kemira Oyj, Konecranes Oyj, Metso Oyj, Nokia Oyj, Nokian Renkaat Oyj, Outokumpu Oyj, Outotec Oyj, Sampo Oyj, SSAB AB, Stora Enso Oyj, Tieto Oyj ja Valmet Oyj). Solidiumin sijoitusvarallisuuden arvo on noin 7,7 miljardia euroa.

Solidiumin toimintaan on kohdistunut aika-ajoin kritiikkiä. Sen historia ei esimerkiksi ole ollut osakekaupankäynnin osalta erityisen loistelias. Sijoitusyhtiötä vaivaa kaikki aktiivisen sijoittamisen sudenkuopat: kulut ovat korkeat, aktiivisuus on näennäistä eikä tuotto juuri eroa länsipörssien indekseistä.

Nordnet Indeksirahasto Suomi - täysin kuluton indeksirahasto

Nordnet Indeksirahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

  • 0 euroa merkintä- ja lunastuspalkkio
  • 0 euroa hallinnointipalkkio
  • 0 euroa kaupankäyntipalkkiot
  • 0 euroa ”jäi pieni präntti lukematta” -kulu

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös