Yritysuutiset

Lisää dramatiikkaa pörssissä – ensin raketoi Hoivatilat ja Pihlajalinna, nyt myös Cramo

Rakennuskonevuokraamo Cramo on saanut mahdollisen ostotarjouksen. Osakekurssi pomppasi yli 27 prosenttia.

Helsingin pörssissä on ollut eilen ja tänään vilskettä ja vilinää, kun Mehiläinen Yhtiöt Oy:n julkinen ostotarjous sosiaali- ja terveysalan yhtiö Pihlajalinna Oyj:stä julkistettiin. Pihlajalinnan osake kipusi tänään yli 40 prosenttia.

Päivän toinen kurssiraketti oli Cramo sen jälkeen, kun se kertoi mahdollisesta ostotarjouksesta kaikista sen liikkeellelasketuista osakkeista.

Eilen pörssissä raketoi oululainen kiinteistöyhtiö Hoivatilat, joka kertoi allekirjoittaneensa ydistysmissopimuksen belgialaisen Aedifican tytäryhtiön Aureit Holding Oy:n kanssa.

Cramo on vastaanottanut kiinnostuksenosoituksia koskien mahdollista vapaaehtoista käteisostotarjousta kaikista Cramon liikkeeseenlaskemista osakkeista. Cramo arvioi tällä hetkellä strategisia vaihtoehtojaan.

Cramo on tällä hetkellä pitkälle edenneissä neuvotteluissa mahdollista ostotarjousta koskien. Jos mahdollista ostotarjousta koskevat neuvottelut onnistuvat, Cramo odottaa, että vapaaehtoinen käteisostotarjous kaikista Cramon liikkeeseenlaskemista osakkeista tehtäisiin 13,25 euron tarjousvastikkeella. Cramon päätöskurssi tänään oli 12,86 euroa.

Mahdollinen ostotarjous olisi ehdollinen tavanomaisille ehdoille, mukaanlukien vaadituille viranomaishyväksynnöille. Cramon käsityksen mukaan mahdollisella tarjouksentekijällä olisi tarjouksen julkistamisen hetkellä mahdollisen ostotarjouksen edellyttämät riittävät taloudelliset edellytykset.

Cramo painottaa, että mahdollista ostotarjousta koskevien prosessien lopputuloksesta tai ostotarjouksen ehdoista ei ole varmuutta. Cramo julkistaa lisätietoja mahdollisuuksien mukaan. Cramo ei julkistanut tässä vaiheessa mahdollisen ostotarjouksen tekijää.

Cramo ja Ramirent ovat olleet pitkään Helsingin pörssin kilpailevia rakennusvuokraajia. Ramirent myytiin viime kesänä ranskalaiselle Loxamille.

Cramon liikevaihto kolmannella vuosineljänneksellä oli hieman edellisvuotta alhaisempi vertailukelpoisissa valuutoissa. Yhtiön mukaan markkinaympäristö on tasoittumassa monissa maissa, mikä tekee liikevaihdon kasvattamisesta ja kannattavuuden kehittämisestä haastavampaa. Ruotsissa liikevaihto laski 8,3 prosenttia paikallisessa valuutassa, mikä johtui pääasiassa suurten teollisuusprojektien päättymisestä ja uusien projektien lykkääntymisestä loppusyksyyn 2019.

Heikkenevät volyymit ja kilpailuympäristön kiristyminen nostavat huolta Cramon tulevista marginaaleista, arvioi Handelsbanken. Pankin mukaan vaikutus tuottoihin tulee olemaan merkittävä, jos volyymien kasvu tippuu ja hinnoittelu heikkenee.

Kommentoi
Ylös
>