Yritysuutiset

Hoivatilat sai ostotarjouksen belgialaisyhtiöltä – osake raketoi

Helsingin pörssin oululainen kiinteistöyhtiö Hoivatilat Oy kertoo allekirjoittaneensa ydistysmissopimuksen belgialaisen Aedifican tytäryhtiön Aureit Holding Oy:n kanssa.

Hoivatilat Oyj on vuonna 2008 perustettu yhtiö, joka on erikoistunut päivä- ja hoivakotikiinteistöjen ja palvelukortteleiden sekä viime aikoina myös koulujen rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. 

Aureit Holding tekee tekee vapaaehtoisen Hoivatilojen hallituksen suositteleman käteisostotarjouksen kaikista Hoivatilojen liikkeeseen laskemista ja ulkona olevista osakkeista, jotka eivät ole Hoivatilojen tai sen tytäryhtiöiden hallussa.

Ostotarjouksessa Hoivatilojen osakkeenomistajille tarjotaan 14,75 euron käteisvastike jokaista osaketta kohden, jolloin ostotarjouksen mukainen Hoivatilojen osakkeiden yhteenlaskettu arvo on pörssitiedotteen päivämääränä noin 375 miljoonaa euroa. Tarjousaikana tullaan antamaan 63.400 uutta osaketta Hoivatilojen olemassa olevan pitkän aikavälin osakepalkkiojärjestelmän osallistujille, minkä johdosta ostotarjouksen yhteenlaskettu arvo nousee noin 376 miljoonaan euroon.

Hoivatilojen hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella Hoivatilojen osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Vuonna 2005 perustettu Aedifica on Belgian lainsäädännön alla toimiva kiinteistöyhtiö (Belgialainen REIT), joka on erikoistunut terveydenhuoltokiinteistöihin Euroopassa. Aedifican kehittämä portfolio koostuu yli 260 kohteesta Belgiassa, Saksassa, Alankomaissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja portfolion arvo on yhteensä noin 2,3 miljardia euroa.

Aedifica näkee Hoivatiloissa houkuttelevan kumppanin, jonka kanssa se pääsee vakiintuneelle Pohjoismaiden markkinalle kokeneen yhtiön ja henkilöstön kautta. Aedifica pystyy myös laajentamaan liiketoimintaansa hoivamarkkinalle, jonka tulevaisuuden näkymät ovat erittäin hyvät. Lisäksi yritysjärjestely mahdollistaa Aedifican osta-ja-pidä -strategiaan perustuvan kasvun ja Hoivatilojen rakenna-ja-pidä -strategiaan perustuvan kasvun yhdistämisen, mikä tukee yhdistyneen konsernin kasvua Pohjoismaissa.

Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan välittömiä olennaisia vaikutuksia Hoivatilojen liiketoimintaan, varoihin tai toimipaikkojen sijaintiin taikka Hoivatilojen henkilöstön tai johdon asemaan tai asiakas- ja yhteistyösuhteisiin.

Hoivatilat ampaisi tänään yli 16 prosentin kurssinousuun ostotarjouksen julkistamisen jälkeen. Sijoittajat pitävät kauppaa lähes varmana, koska kurssi nousi ostotarjouksen mukaiselle 14,75 euron hintatasolle.

Lisätietoja ostotarjouksesta löytyy täältä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös