Oma talous

Näin talousbloggaaja puolitti puhelinlaskunsa

Rahatoimittaja Veera Saloheimo kertoo blogissaan, kuinka hän onnistui alentamaan puhelinlaskuaan merkittävästi.

Talousaiheista blogia ylläpitävä Veera Saloheimo kertoo tuoreimmassa artikkelissaan, miten puhelinliittymä kannattaa kilpailuttaa.

”Puhelinliittymä kannattaa kilpailuttaa aika ajoin, sillä operaattorien tarjoukset vaihtuvat tiuhaan. Itse kilpailutin juuri liittymäni, ja sen seurauksena laskuni tulee painumaan alle puoleen”, Saloheimo kertoo.

Saloheimo huomasi puhelinliittymiä kilpailuttaessaan, että hänellä oli ollut selvästi ”ylimitoitettu liittymä”, jonka kaikkea datansiirtoa, puheaikaa ja viestejä hän ei tarvinnut yhtenäkään kuukautena. Rahabloggaaja oli siis maksanut turhasta.

Uudessa puhelinsopimuksessa Saloheimo laskee puolittaneensa puhelinlaskunsa.

”Laskin, että viimeisen vuoden sisällä keskimääräinen puhelinlaskuni oli 28 euroa kuukaudessa. Uudella operaattorillani pohjahinta kuussa on 6 euroa, ja puhelujen ja viestien käytön mukaan lasku kohoaa maksimissaan 14 euroon.”

Saloheimo listaa blogissaan kolme seikkaa, jotka kannattaa ottaa huomioon liittymän kilpailutuksessa.

Ensinnäkin puhelinliittymän omistajan kannattaa katsoa vanhoista puhelinlaskuista 3-12 kuukauden ajanjaksolta, kuinka paljon kuukauden aikana on käytetty dataa, puheaikaa ja viestejä. Näistä kannattaa Saloheimon mukaan merkitä erikseen suurimmat datankäytön, puheajan ja viestien määrät.

Seuraavaksi kannattaa hyödyntää netistä löytyviä puhelinliittymien kilpailutussivustoja, joihin syötetään puhelimen datan määrä, puheaika ja viestien määrä.

Kilpailutussivuston tulosten perusteella puhelinliittymän omistaja voi sitten perusteellisen vertailun jälkeen yksinkertaisesti vain valita edullisimman operaattorin.

Puhelinliittymien vertailu onnistuu lukuisilta eri alustoilta. Yksi tällainen on esimerkiksi Eurotarkka-sivuston puhelinliittymien vertailutyökalu. Eurotarkka-sivuston mukaan matkapuhelinliittymä on esimerkiksi asuntolainaan verrattuna verrattain helppoa ja nopeaa kilpailuttaa eri operaattorien välillä.

”Asuntolainaa varten tarvitset tiedot tuloista ja menoista, viimeisimpien kuukausien tiliotteet, palkkalaskelmat ym. Puhelinliittymän kilpailutusta varten tarvitset käytännössä vain puhelinnumeron ja osoitetietosi”, Eurotarkka-sivustolla todetaan.

Lue yksityiskohtaisemmat ohjeet Veera Saloheimon veerasaloheimo.fi-blogista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös