KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Miten löytyy paras osakesäästötili? – vertailuun kehitettiin kätevä palvelu

VertaaEnsin.fi-sivusto kehitti palvelun, jonka avulla osakesäästäjä voi kätevästi vertailla pankkien ja muiden finanssitoimijoiden tarjoamia osakesäästötilejä.

Osakesäästötilistä on tullut nopeasti suosittu osakesäästämisen muoto. Arvoperikeskus Euroclear Finlandin mukaan sen ylläpitämään arvo-osuusjärjestelmään on toukokuun 2020 alkuun mennessä avattu 100 000 osakesäästötiliä. Näille tileille suomalaiset yksityissijoittajat ovat tammikuun alusta lukien voineet hankkia osakkeita. Tileillä olevien säilytysten arvo oli 335 miljoonaa euroa toukokuun 4. päivään mennessä.

Osakesäästötili mahdollistaa kaupankäynnin kotimaisilla ja ulkomaisilla osakkeilla ilman välitöntä veroseuraamusta. Osakesäästötilin sisällä tehdyistä osakekaupoista ei siis tarvitse maksaa veroa. Vero maksetaan vasta, kun varoja nostetaan osakesäästötililtä.

Osakesäästötileillä on voinut käydä kauppaa vuoden 2020 alusta lähtien. Osakesäästäjälle se on houkutteleva ratkaisu, koska sen ansiosta suorat osakesijoitukset ovat verotuksellisesti aiempaa houkuttelevampia. Osakesäästötilin ideana on kannustaa sijoittajia suoriin osakesijoituksiin, sen sijaan että varat olisivat pankkitilillä tai kiinni rahastosijoituksissa.

Tilille saa siirtää enintään 50 000 euroa. Asiakas maksaa veroa sijoitusten tuotoista siinä vaiheessa, kun hän nostaa tililtä rahaa. Toisin sanoen veroa ei mene siinä vaiheessa, kun tilillä käytäisiin arvopaperikauppa ja siitä syntyisi myyntivoittoja.

Vaikka sijoitussäästötilille voi siis siirtää maksimissaan 50 000 euroa, tilin sisällä omistusten arvo voi kasvaa suuremmaksi, eikä raja vaikuta tähän. Tilille ei voisi siirtää aiemmin ostettuja osakkeita, vaan se koskee uusia sijoituksia. Tilille voi siirtää siis ainoastaan rahaa.

Osakesäästötili sopii kaikille piensijoittajille, ja tilin voi avata yksityishenkilö, joka haluaa ostaa ja myydä osakkeita itselleen. Yritys tai yhteisö ei voi kuitenkaan avata kyseistä tiliä.

Osakesäästötili on tarkoitettu nimenomaan osakesijoittajille, sillä tilille voi ostaa ainoastaan osakkeita. Muita pörssilistattuja tuotteita, kuten ETF:iä tai rahastoja tilille ei voi ostaa.

Yksityishenkilöllä voi olla vain yksi osakesäästötili, eikä sitä voi siis avata useampaan pankkiin. Tilin voi kuitenkin siirtää pankista toiseen.

Osakesäästötili on mahdollista avata myös lapselle, mutta alaikäinen ei luonnollisesti voi käydä kauppaa ennen täysi-ikäisyyttä. Sitä ennen lapsen huoltajat hallinnoivat tiliä.

Osakesäästötilin tarjoajia on jo useita. Palveluntarjoajia kannattaa vertailla, sillä osakesäästötilien hinnat vaihtelevat.

Osakesäästötilejä tarjoavat useat perinteiset pankit, mutta myös erilaisien osake- ja rahastovälittäjien tai sijoituspalveluyritysten, kuten Nordnetin kautta voi avata tilin. Nordnet markkinoi palveluaan muita pankkeja aktiivisemmin, ja sen osakesäästötili onkin ollut erittäin suosittu.

VertaaEnsin.fi tarjoaa Suomen ensimmäisen osakesäästötilien vertailupalvelun, jonka kautta onnistuu osakesäästötilien vertailu. VertaaEnsin.fi vertaa osakesäästäjän puolesta useat osakesäästötilit ilmaisesti ja helposti. Sijoittaja voi nähdä eri tilien ominaisuudet ja hinnat ennen kuin teet päätöksen.

VertaaEnsin.fi-palvelun vertasi työkalunsa avulla viittä eri sijoittajatyyppiä. Luvut ovat suuntaa-antavia, ja ne on tarkastettu joulukuussa 2019. Vertailutyökalu päivittyy jatkuvasti, ja siitä löytyy aina ajantasaiset hinnat.

Tutustu tästä VertaaEnsin.fi-sivuston osakesäästötilien vertailupalveluun

Kommentoi
Ylös
>