Sijoitusuutiset

Verottaja: Verotuspäätöksen osinkotiedot voivat olla puutteelliset

Verotuspäätöksissä on puutteellisia osinkotietoja, kertoo Verohallinto.

Verohallinnon mukaan osalla henkilöasiakkaista vuoden 2019 verotuspäätökseltä puuttuu osinkotiedoista osakkeen matemaattinen arvo. Virhe koskee niitä asiakkaita, jotka ovat saaneet osinkoa listaamattomista osakeyhtiöistä.

Verotuspäätöksillä osingon matemaattinen arvo puuttuu, mikä tarkoittaa sitä, että koko osinkotulo on merkitty virheellisesti ansiotuloksi.

Verohallinto kertoo korjaavansa virheen automaattisesti ja lähettävänsä uudet verotuspäätökset niille asiakkaille, joita virhe koskee sekä heidän puolisoilleen. Asiakkaiden ei siten tarvitse virheen vuoksi olla yhteydessä Verohallintoon.

Osakkeen matemaattisen arvon korjaamisen vuoksi jäännösveron tai veronpalautuksen määrä saattaa myös muuttua. Uuden päätöksen myötä verotuksen päättymispäivä sekä veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät muuttuvat, Verohallinto kertoo.

Osingon määrä listaamattomasta yhtiöstä jakautuu veronalaiseen pääomatuloon ja veronalaiseen ansiotuloon verottomaan tuloon. Näiden osuuksien suuruus riippuu osakkeen matemaattisesta arvosta.

Verohallinto laskee osakkeen matemaattisen arvon listaamattoman yhtiön edellisenä vuonna päättyneen tilikauden taseen perusteella. Matemaattinen arvo saadaan siten, että yhtiön varoista vähennetään sen velat ja saatu erotus jaetaan yhtiön osakkeiden lukumäärällä.

Lue myös tämä: Osinkojen verotus jakaa mielipiteitä

Vertaile säästötilit ja löydä markkinoiden paras korko!

  • Laske hetkessä säästösi laskurin avulla ja siirry tuotteiden vertailuun
  • Helppo ja nopea vertailu, löydät tarvitsemasi jo minuutissa

Lue lisää VertaaEnsin.fi-sivuilta

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös