KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Miksi sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa?

Sähkön kilpailutus on yksi helpoimpia keinoja hakea selvää säästöjä arjen menoissa.

Kilpailutuksessa kannattaa ottaa huomioon sähköenergian hinta, laskutusperusteet ja sähköenergian tuotantotapa. Sähköenergia voi olla esimerkiksi vihreää sähköä ja laskutus voi olla niin kutsuttu pakettihinta tai täysin käytön mukaan.

Sähkölasku muodostuu sähkönsiirron ja sähköenergian kuluista. Sähkön siirrosta vastaa aina se yritys, jonka verkkoalueella asunto on, kun taas sähköenergiaan kuluttaja voi itse vaikuttaa.

Sähköenergian osuus sähköntoimituksesta on mahdollista kilpailuttaa. Kilpailutuksella voi kuluttaja vaikuttaa maksamansa sähköenergian hintaan ja käyttämänsä sähkön alkuperään.

Sähkösopimuksen voi kilpailuttaa uudestaan ilman rajoituksia. Kannattaa kuitenkin huomioida, että mikäli vanha sähkönmyyntisopimus on määräaikainen eikä sopimuskausi ole vielä päättynyt, sähkönmyyjää ei voi vaihtaa ilman painavaa syytä. Määräaikainen sopimus sitoo lähtökohtaisesti molempia osapuolia sopimuskauden ajan.

Sähköenergian hinta vaihtelee sähkösopimuksissa suuresti. Sähkön hintaan vaikuttavat paikkakunta, sähköverkko ja ennen kaikkea sähkösopimustyyppi.

Paras sopimus oli vuositasolla 140 euroa keskimääräistä parempi. Vertailu parhaimman ja viidenneksi parhaimman sähkösopimuksen ero oli samainen 140 euron summa. Parhaiden sopimusten hintaerot olivat olemattoman pieniä, mutta vertailun paras vaihtoehto oli sähkön tuotantotavaltaan ainoa, jossa oli käytetty 100 prosenttia uusiutuvaa sähköenergiaa. Tämä ratkaisi oikean sähkösopimuksen kysymyksen tässä tapauksessa.

Kuluttaja harvoin pystyy vaikuttamaan käytössä olevaan sähköverkkoon ja harva lähtee muuttamaan asuinpaikkakuntaa sähkön hinnan vuoksi. Sähkösopimustyypin huolellinen valinta ja sähkön kilpailutus on siksi tärkeää.

Sähkösopimuksen vaihtaminen ei vaikuta sähkön laatuun. Laissa on määritelty, että paikallinen verkkoyhtiö takaa sähkön laadun ja sen täytyy toimittaa myös samalla laadulla kaikille asiakkaille, kuten hinnan kanssa. Sähkökatkot eivät riipu siis sähköä myyvästä yhtiöstä.

VertaaEnsin.fi sivuston sähkönvertailupalvelu kerää eri palveluntarjoajien tarjoukset yhteen, ja tekee näistä asiakkaalle vertailun. Jokainen palvelu toimii hieman eri tavalla, mutta toimintalogiikka on sama. Kun kuluttaja tekee sopimuksen palvelun kautta, sähköyhtiö maksaa vertailupalvelulle pienen komission.

Sähkönvertailupalveluiden käyttö on lähtökohtaisesti aina ilmaista, ja vertailu tapahtuu nopeasti.

Kilpailuta sähkösopimus

Aloita sähkösopimuksen kilpailutus tästä VertaaEnsin.fi:n maksuttomasta palvelusta

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös