Käänneyhtiöt

Outokummun ohjeistuksen nosto kiidättää osaketta

Outokumpu parantaa ohjeistustaan neljännelle vuosineljännekselle.

Outokumpu parantaa ohjeistustaan vuoden 2020 neljännelle vuosineljännekselle. Yhtiö odottaa nyt oikaistun käyttökatteen olevan korkeampi kuin kolmannella vuosineljänneksellä.

Outokumpu arvioi ruostumattoman teräksen toimitusten kasvavan noin 5–10 prosenttia markkinoiden toipumisen oltua odotettua vahvempaa. Tulosta odotetaan tukevan myös parantunut kustannustehokkuus sekä raaka-aineisiin liittyvät positiiviset vaikutukset.

Outokumpu oli aiemmin arvioinut neljännen neljänneksen oikaistun käyttökatteen olevan samalla tasolla verrattuna vuoden 2020 kolmanteen vuosineljännekseen, jolloin se oli 22 miljoonaa euroa.

Koronapandemia ja talousrajoitukset ovat vähentäneet laajasti teräksen kysyntää maailmanmarkkinoilla. Pandemia alkoi vaikuttaa Outokumpuun huhtikuussa kysynnän heikentyessä ja tilausmäärien laskiessa. Sen seurauksena Outokummun toimitukset laskivat 11 prosenttia toisella neljänneksellä ja oikaistu käyttökate pieneni 45 milj. euroon edellisvuoden 91 miljoonasta eurosta.

Vielä kolmannellakin vuosineljänneksellä oikaistu käyttökate jäi 22 miljoonaan euroon, eli selvästi alle viime vuoden 45 miljoonan euron.

Toimitusjohtaja Heikki Malinen totesi kolmannen vuosineljänneksen tulosraportin yhteydessä, että markkinatilanne Euroopassa oli vaikea.

“Kasvaneet Aasian tuonnin paineet, niihin liittyvä hintojen lasku ja tavanomainen kausivaihtelu johtivat siihen, että haastavalla neljänneksellä Europe-liiketoiminta-alueen oikaistu käyttökate oli 9 milj. euroa”, Malinen kertoi.

Outokummun osake on Helsingin pörssissä nousussa noin 13 prosenttia kello 11.00.

Outokumpu julkistaa tilinpäätöstiedotteensa 4.2.2021 noin kello 9.00.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös