KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Viisi syytä harkita Ethereumin ostoa juuri nyt

Lähiaikoina lanseerattavat päivitykset saattavat ratkaista Ethereumin skaalautumisongelmat.

Ethereum on toiseksesi suurin kryptovaluutta ja maailman suurin älykkäiden sopimusten applikaatioalusta. Ethereumin päälle rakennettu älykkäisiin sopimuksiin perustuva hajautettu finanssimaailma (DeFi, decentralized finance) mahdollistaa korkotuotot, lainaamisen, kryptokaupankäynnin, johdannaiset ja vakuutukset. 

Etheriin sijoittamisen kannalta on keskeistä ymmärtää, että jokainen Ethereumin päälle rakennettu sovellus tarvitsee ethereitä toimiakseen.

Ether on Ethereum-alustan virtuaalinen polttoaine. Tästä syystä Ethereumin ekosysteemin tehdyt muutokset vaikuttavat etherin kysyntään ja markkina-arvoon. 

Alla viisi syytä miksi etheristä saattaa tulla entistäkin houkuttelevampi sijoituskohde. 

1.    Siirtyminen proof-of-stake konseptiin 

Kryptovaluuttojen yksi suurimmista haittavaikutuksista liittyy energiankäyttöön ja tuo energiankäyttö riittää monelle ilmastotietoiselle syyksi pysyttäytyä kryptojen ulkopuolella. Eri kryptojen energiankulutuksessa on suuria eroja ja osa ratkaisee ongelman sijoittamalla selektiivisesti energiatehokkaisiin kryptoihin.  

Ethereumin osalta ympäristöongelman pitäisi ratketa siirtymisellä proof-of-work konseptista proof-of-stake konseptiin. 

Proof-of-work vaatii suuren määrän laskutoimituksia, laskentatehoa ja energiaa. Proof-of-stake konseptia voidaan pyörittää huomattavasti pienemmällä energiamäärällä.  

Proof-of-stake konseptiin siirtymisen ensimmäinen vaihe oli Ethereumin kanssa rinnakkaisen ja proof-of-stake periaatteella pyörivän Beacon-ketjun luominen. Näillä näkymin vuoden 2022 alussa tapahtuva ”The Merge” on seuraava askel. The Merge yhdistää Beacon-ketjun Ethereumin pääketjuun ja lopettaa proof-of-work pohjaisen louhinnan. 

Ethereum Foundationin tutkijan Carl Beekhuizenin arvion mukaan päivityksellä saavutettaisiin erittäin merkittävä yli 99 prosentin energiansäästö.  

2.    NFT-buumi

NFT:t ovat uniikkeja omistajuuden osoittavia digitaalisia kolikkoja. NFT-lyhenne tulee englannin kielen sanoista non-fungiable token ja sillä viitataan kryptoon, joka ei ole pilkottavissa. Yksi euro tai bitcoin voidaan pilkkoa useaan osaan, urheilutapahtuman pääsylippua tai taulua ei.

Ethereumin ERC721-standardi tarjoaa raamit ja pelisäännöt NFT:n luomiselle ja NFT:n markkina on ollut rajussa kasvussa. 

NFT-markkinaa dominoivat nyt digitaaliset kuvat ja videopelit, mutta on syitä olettaa, että teknologiaa tullaan tulevaisuudessa käyttämään entistä enemmän vaikkapa konserttilippuihin.    

3.    Ethereum verkon nopeutuminen

Yksi Ethereumin tämän hetkisistä haasteista on verkon hitaus. Etheureum pystyy tällä hetkellä noin 30 transaktioon sekunnissa, kun NFT- ja DeFi-markkinoista kilpaileva Solana tekee samassa ajassa 50 000 transaktiota.

The Merge-päivitystä tulee seuraamaan vuoteen 2022 kaavailtu Sharding-päivitys. Päivityksen myötä Ethereum-verkko hajotetaan pienempiin osiin, jolloin jokaisen lohko validoi ainoastaan rajatun osan lohkoketjusta. 

Käytännössä kapasiteetti kasvaa huomattavasti verkon pilkkomisen mahdollistaman rinnakkaisprosessoinnin kautta. Päivitysten myötä Ethereum-verkon pitäisi pystyä lopulta prosessoimaan jopa 100 000 transaktiota sekunnissa.  

4.    Laskevat transaktiokustannukset

Ethereumin suosion myötä myös transaktioiden hinta on muodostunut ongelmaksi. Solanan transaktiokustannus lasketaan senttien sadasosissa. Ethereumin alkuaikoina transaktiokustannus oli muutamia senttejä, mutta nyt puhutaan dollareista ja jopa kymmenistä dollareista.

Tämänhetkiset korkeat transaktiokustannukset johtuvat pohjimmiltaan siitä, että kysyntä on ajan myötä noussut suuremmaksi kuin Ethereumin rakenteen mahdollistama tarjonta. 

Sharding-päivityksen myötä Ethereumin kapasiteetin pitäisi kasvaa erittäin merkittävästi. Transaktiokustannuksiin on tulossa reipas pudotus, koska kasvavan kapasiteetin mahdollistama tarjonnan kasvattaminen pystyy vastaamaan kysyntään entistä paremmin.

5.    Uusi deflatorinen rakenne

Yksi merkittävä ero bitcoinin ja etherin välillä on maksimaalinen kolikoiden määrä. Bitcoinien lukumäärä on rajattu 21 miljoonaan. Etherien osalta vastaavaa rajoitetta ei ole. 

EIP1559-päivityksen myötä ethereitä alettiin tämän vuoden elokuusta lähtien ”polttamaan” transaktioiden yhteydessä. Ethereitä on jo nyt poltettu yli miljardin dollarin edestä, joten kryptovaluutan heikentyneen saatavuuden voisi olettaa näkyvän etherin hinnassa myös tulevaisuudessa. 

Etheriin sijoittaminen minifutuurien kautta

Etheriin ei ole pakko sijoittaa suoraan sillä tarjolla on muitakin vaihtoehtoja. 

Ostamisen helppouden lisäksi sijoittajalle tarjoutuu minifutuureissa kätevä työkalu hyödyntämään etheriä myös laskeviin kursseihin. 

Lue lisää siitä minkälaisia etuja ether-minifutuureilla on suoraan omistamiseen verrattuna. 

Muistathan, että sijoittaessaan minifutuureihin sijoittaja altistuu liikkeeseenlaskijan (Vontobel) luottoriskille. Vivutetut tuotteet eivät ole pääomasuojattuja ja pääoman voi menettää osin tai kokonaan. 

Katso Vontobelin Suomeen juuri lanseeraamat uudet ether minifutuurit:

ether minifutuuri päivitykset

Tärkeä tiedote

Tämä ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot tässä mainituista kaupankäyntituotteista (arvopapereista), erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa. Liikkeeseenlaskuesite ja lopulliset ehdot muodostavat arvopapereiden sitovat myyntiasiakirjat, ja ne ovat saatavilla tuotelinkkien alla. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa https://prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitettä ei tule tulkita ostosuositukseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

Tiedoksi lukijoille: Tämä on sponsoroitu artikkeli, joka sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös