Yritysuutiset

Kesko kasvaa edelleen vauhdilla

Kauppakonsernin vertailukelpoinen kasvoi 11,6 prosenttia marraskuussa. Erityisen vahvaa on rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvu.

Kesko-konsernin myynti oli marraskuussa 2021 yhteensä 983 miljoonaa euroa ja se kasvoi 12,4 prosenttia edellisestä vuodesta. Myynnin vertailukelpoinen kasvu oli 11,6 prosenttia.

”Keskon myynti kasvoi marraskuussa päivittäistavarakaupassa ja rakentamisen ja talotekniikan kaupassa. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 7,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti kasvoi vertailukelpoisesti 21,9 % yritysasiakaskaupan vahvan kehityksen ansiosta”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Päivittäistavarakaupan myynti oli marraskuussa 505,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 7,4 prosenttia, johon vaikutti osaltaan pyhäinpäivän myynnin ajoittuminen vertailuvuonna lokakuulle. Päivittäistavaramyynti K-ruokakaupoille kasvoi 4,5 prosenttia. Myynti kasvoi myös K-Citymarketin käyttötavarakaupassa. Kespron myynti kasvoi 26,6 prosenttia.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli marraskuussa 408 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 21,9 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti ilman erikoiskauppaa kasvoi vertailukelpoisesti 21,6 prosenttia. Myynti kasvoi vertailukelpoisesti Suomessa 23,9 prosenttia, Ruotsissa 14,7 prosenttia ja Norjassa 17,9 prosenttia.

Erikoiskaupassa vapaa-ajankaupan myynti kasvoi vertailukelpoisesti 28,3 prosenttia.

Autokaupan myynti oli marraskuussa 71,6 miljoonaa euroa ja se laski 6,3 prosenttia. Myynnin kehitykseen vaikutti autojen heikentynyt saatavuus. Marraskuussa Suomessa rekisteröitiin uusia henkilöautoja 9,4 posenttia ja pakettiautoja 15,4 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Käytettyjen autojen kappalemääräinen myynti kasvoi Suomen autokaupassa 1,0 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen.

Kauppakonserni kertoi aiemmin tässä kuussa ostaneenssa ruotsalaisen ammattirakentajia palvelevan Kungälvs Trävaruaktiebolagin. Osto vahvistaa Keskon asemaa Ruotsin rautakauppamarkkinassa Göteborgin alueella.

Kungälvs Trävaruaktiebolagin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 32,6 miljoonaa euroa ja sillä on neljä myymälää Göteborgin alueella. Yhtiöllä on noin 80 työntekijää, jotka ovat erikoistuneet yritysasiakkaiden palveluun.

Kesko jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista Pohjois-Euroopassa, jossa se on rakentamisen ja talotekniikan kaupan johtava toimija. Ruotsissa toimivat rautakauppaketjut K-Rauta ja K-Bygg sekä infra-asiakkaisiin keskittyvä Onnisen tekninen tukkukauppa. Rautakaupassa K-Rauta keskittyy pääosin kuluttaja-asiakkaiden palvelemiseen 17 myymälällä ja verkkokaupalla. Vastaavasti 42 K-Bygg myymälää palvelee ammattiasiakkaita.

”Jatkamme edelleen rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kasvustrategiamme toteutusta ja haemme kasvua sekä orgaanisesti että yrityskaupoilla Pohjois-Euroopassa. Myös Ruotsin markkina tarjoaa meille edelleen hyviä kasvumahdollisuuksia”, sanoo Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala.

Kesko on nostanut vuoden 2021 tulosohjeistusta jo kolmannen kerran tänä vuonna. Syynä ohjeistuksen noston on kova myynnin kasvu ja tuloskehitys.

Yhtiö arvioi nyt vuonna 2021 vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 740 – 800 miljoonaa euroa. Aiemmin Kesko oli arvioinut vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 650 – 750 miljoonaa euroa. Vuonna 2020 Keskon havainnollistava vertailukelpoinen liikevoitto oli 554 miljoonaa euroa.

Kommentoi
Ylös
>