Yritysuutiset

Caverion laajentaa palveluaan yli 400 huoltoasemaan Suomessa

Lähes 400 suomalaista Shell- ja St1-jakeluasemakiinteistöä siirtyy Caverionin palveluiden piiriin.

Kiinteistöteknisiä ja teollisuuden palveluja tarjoava pörssiyhtiö Caverion vastaa kiinteistöjen ylläpidon johtamisesta, jäähdytys- ja kylmälaitteiden kunnossapidosta sekä kiinteistöjen etähallinnasta. Yhteistyön tavoitteena on ylläpitää suunnitelman mukaisesti kiinteistöjen kuntoa ja kehittää energiatehokkuutta kustannustehokkaalla huollolla ja kunnossapidolla sekä oikea-aikaisilla investoinneilla.​

”Tähtäämme kumppanuussopimuksella St1:n kunnossapitotoimintojen kehittämiseen ja uskomme Caverionin pystyvän vastaamaan keskeisiin kehitystarpeisiimme. Laajan asemaverkostomme kokonaiskunnossapidon koordinointi ja kaikkien kumppaneidemme laadukkaan toiminnan varmistaminen ovat meille tärkeitä asioita. Caverionin laaja-alainen asiantuntemus auttaakin meitä kunnossapidon ohella myös energiatehokkuuden kehittämisessä. Nyt solmittu sopimus on meille sekä strategisesti merkittävä että pitkäkestoinen”, kertoo St1 Oy:n verkostopäällikkö Paula Puotiniemi.

St1:llä ja Caverionilla on takanaan jo monivuotinen yhteistyö St1:n jakeluasemien jäähdytys- ja kylmälaitteiden ylläpidossa. Yhteistyön syventyessä koko Suomen kattava Caverionin huoltoverkosto vastaa jatkossakin St1:n kylmätekniikan huollosta ja modernisoinnista. 

Uuden sopimuksen myötä kumppanuus laajenee nyt kattamaan myös kiinteistöjen ylläpitotoimintaa johtavan ja koordinoivan palvelukeskuksen sekä kiinteistöjen etähallinnan. Palvelukeskuksen toimintaan kuuluvat muun muassa tekninen managerointi, 24/7 asiakaspalvelukeskus, erilaiset asiantuntijatehtävät sekä sopimuskumppanien toimintojen ohjaaminen.

”Olemme iloisia, että kumppanuutemme St1:n kanssa laajenee uusiin palveluihin. Molemminpuolinen luottamuksemme ja toimiva yhteistyömme palveluntuottajaverkoston kanssa auttaa meitä varmistamaan valtakunnallisesti yhdenmukaisen toimintamallin ja onnistuneen asiakaskokemuksen lähes 400 jakeluasemalla, ” sanoo liiketoimintajohtaja Laura Karotie Caverion Suomi -divisioonasta.

Kiinteistöjen energiatehokkuus ja uusiutuvan energian vaihtoehdot ovat keskeisiä St1 liikepaikkoihin liittyvissä hankkeissa. Kiinteistöjen etävalvonta ja uudet kylmälaiteratkaisut ovat osa Caverionin palvelukokonaisuutta, jolla parannetaan energiatehokkuutta.

St1:n jakeluverkostoon kuuluu sekä automaattiasemia että palveluasemia myymälöineen ja ravintoloineen, samoin raskaan liikenteen jakelupisteitä. Verkosto palvelee laajasti kaikkia tiellä liikkujia.

Caverionin tilauskanta kasvoi viime vuoden neljännellä vuosineljänneksellä 15,8 prosenttia edellisvuodesta 1,9 miljardiin euroon. Tilauskanta kasvoi palveluissa 14,1 prosenttia ja projekteissa 18,0 prosenttia.

”Odotamme, että kasvu tilauskannassamme näkyy liikevaihdon kasvuna vuonna 2022. Neljännen vuosineljänneksen liikevaihtomme oli 585,3 (579,3) milj. euroa, kasvua 1,0 prosenttia tai -0,5 prosenttia paikallisvaluutoissa. Paikallisissa valuutoissa mitattuna Palvelut-liiketoiminnan liikevaihto kasvoi 1,2 prosenttia, kun Projektit-liiketoiminnan liikevaihto laski 3,7 prosenttia, neljännellä vuosineljänneksellä. Viime vuosina nähty liiketoimintajakauman muutos jatkui: Palvelut-liiketoiminnan osuus konsernin liikevaihdosta oli 65,5 (63,3) prosenttia vuonna 2021”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jacob Götzsche.

Caverionin oikaistu EBITA:mme parani loka-joulukuussa 30,1 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin se oli ollut 22,5 miljoonaa euroa.

Vuonna 2022 Caverion odottaa liikevaihdon ja oikaistun EBITAn kasvavan vuoteen 2021 verrattuna.

Lue myös tämä: Ohjelmistoyhtiö TietoEVRY tarjoaa ennätyksellisellä kassavirralla hyvää osinkotuottoa

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös