Kasvuosakkeet

Kempowerin liikevaihto kasvoi yli 390 prosenttia alkuvuonna

Sähköautojen latausasemien valmistaja löi tiskiin häikäisevät kasvuluvut alkuvuodelta.

Kempower on ollut viime jouluussa tapahtuneen listautumisensa jälkeen pörssin menestystarina. Ukrainan sota ei ole yhtiön markkina-arvon kasvua keikauttanut, vaan osake on kivunnut listautumisen jälkeen yli 60 prosenttia.

Kurssinousulle on syynsä. Loka-joulukuussa Kempowerin liikevaihto kasvoi peräti 328 prosenttia vertailukauteen verrattuna pääasiassa pohjoismaiden ja myös muun Euroopan vauhdittamana.

Kempower panostaa kasvun vuoksi nyt vahvasti kapasiteetin nostoon, kertoi tilinpäätöksen yhteydessä yhtiön toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

”Osana Kempowerin kasvustrategiaa olemme panostaneet ihmisiin ja rekrytoimme vuoden aikana lähes 100 uutta ammattilaista. Lisäksi investoimme tuotantokapasiteetin laajentamiseen, joka kasvoi 500 m2:stä 2 800 m2:iin vain neljässä kuukaudessa”, Ristimäki totesi.

Vakuuttavia kasvulukuja, toiminta silti edelleen tappiollista

Nyt yhtiö julkisti ennakkotietoja sen ensimmäisen vuosineljänneksen 2022 taloudellisesta kehityksestä. Ennakkotietojen viesti on selvä: Kempowerin sähköajoneuvojen latausratkaisujen vahva kysyntä jatkui vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Tämä vaikutti positiivisesti sekä Kempowerin liikevaihtoon, tilauskertymään että tilauskantaan.

Sekä Pohjoismaat että muu Eurooppa olivat kasvun ajureina vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

Tilauskanta kasvoi tammi-maaliskuussa 29,1 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 10 miljoonaa euroa. Tilauskertymä kasvoi 26,9 miljoonaan euroon viime vuoden 8,5 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto kasvoi sekin hurjalla vauhdilla. Liikevaihdon kasvu ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli peräti 393 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja se oli 11,5 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin liikevaihto oli ollut 2,3 miljoonaa euroa.

Myyntikatemarginaali kuitenkin laski 47 prosenttiin edellisvuoden 51 prosentista.

Kempowerin toiminta oli myynnin kasvusta huolimatta edelleen tappiollista. Liikevoitto -0,9 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli -0,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön kasvuluvut olivat mannaa sijoittajille. Osake kipusi Helsingin pörssissä 9,2 prosenttia noin kello 12.20. mennessä perjantaina.

Kempower julkaisee 2022 ensimmäisen kvartaalin liiketoimintakatsauksensa perjantaina 6. toukokuuta 2022. Hiljaisen jakson vuoksi yhtiö ei anna kommentteja tuloksesta ennen liiketoimintakatsauksen julkistamista.

Mikä on Kempower?

Kempower on nopeaa kasvua tavoitteleva suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja, joka listautui pörssiin viime joulukuussa.

Yhtiö suunnittelee, valmistaa ja myy sähköajoneuvojen, kuten henkilö- ja hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden, sekä sähköalusten ja -veneiden, tasavirtapikalatauslaitteita, -ratkaisuja ja -palveluita. Kempower tarjoaa laajan ratkaisuvalikoiman sähköajoneuvojen kaikkiin pikalataustarpeisiin julkisista parkkipaikoista linja-autovarikkoihin ja päätepysäkkeihin, raskaisiin hyöty- ja muihin sähköajoneuvoihin sekä satamiin ja sähköalusten ja -veneiden lataukseen.

Yhtiön mukaan sen tuotteiden modulaarinen, skaalautuva ja joustava rakenne yhdistettynä järjestelmien kykyyn hoitaa usean ajoneuvon yhtäaikainen dynaaminen pikalataus palvelee erityisen hyvin sellaisia asiakasryhmiä, jotka tarvitsevat useita suuritehoisia latauslaitteita sisältäviä latausasemia tai jotka hyötyvät niistä.

Sähköautojen pikalataus tapahtuu tasavirralla. Tällaisten tasavirralla tapahtuvien pikalatauslaitteiden eli DC-pikalatauslaitteiden markkinat kasvavat vauhdilla.

Kempower keskittyy tällä hetkellä sähköajoneuvojen DC-pikalatauslaitteiden ja suuritehoisten latauslaitteiden markkinoihin Euroopassa ja näkee myös merkittäviä mahdollisuuksia Yhdysvaltoihin laajentumisessa.

Yhtiön mukaan vuonna 2020 DC-pikalatauslaitteiden ja suuritehoisten latauslaitteiden markkinoiden arvo Euroopassa ja Yhdysvalloissa oli yhteensä noin 638 miljoonaa euroa. Koska DC-pikalatureissa tarvitaan vaativampaa teknologiaa kuin ”hitaissa” AC-latureissa, niiden hinnat ovat merkittävästi korkeammat kuin AC-latureissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös