Yritysuutiset

Lifa Air syöksyy pörssissä tylyn tulosvaroituksen vuoksi

Koronapandemian hellittäminen tuo vaikeuksia Lifa Airille.

Teknologiayhtiö Lifa Air arvioi sekä liikevaihdon että käyttökatteen vuodelle 2022 jäävän aiemmin arvioidusta ja peruuttaa taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2022.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että merkittävien avaintarjouskilpailujen siirtyminen tekee loppuvuoden kehityksen arvioinnista erittäin haastavaa.

Lifa Airilla ei ole varmuutta, että se kykenee loppuvuoden aikana kuromaan umpeen hiljaisen toisen vuosineljänneksen aiheuttaman toteuman jättämän suhteessa ennusteisiin.

Tulosvaroitus sai yhtiön osakkeen jyrkkään syöksyyn Helsingin pörssissä. Noin kello 14.40 osake oli lähes 29 prosentin laskussa.

Syynä alkuperäistä ohjeistusta heikompaan kehitykseen on koronapandemian heikkenemisestä johtuva ennustettua nopeampi kirurgisten suu-nenäsuojusten ja hengityssuojaimien myynnin väheneminen sekä kuluttaja- että ammattikäyttäjien tarpeisiin. Lisäksi muuttunut geopoliittinen tilanne on vaikeuttanut muiden tuotteiden markkinoille saattamista pitkittyneistä toimitusajoista johtuen.

Näistä syistä ja epävarmuuksista johtuen Lifa Air Oyj peruu vuodelle 2022 antamansa ohjeistuksensa eikä se anna uutta taloudellista ohjeistusta tässä vaiheessa.

Yhtiö on jo aloittanut muuttuneen tilanteen johdosta sopeuttamistoimenpiteet tavoitteenaan parantaa kustannustehokkuutta ja panostaa voimakkaasti myyntiä edistäviin ja sitä lisääviin toimenpiteisiin.

Lifa air on jo vähentänyt riippuvuutta koronapandemiaan liittyviin tuotteisiin ja kehittänyt uusia, jo aiemmin mainittuja tuotteita, kuten hengityssuojaimia ja ilmanpuhdistimia, jotka saadaan markkinoille kolmannen vuosineljänneksen 2022 aikana.  

Aiemmin maaliskuun lopussa yhtiö oli odottanut tilikauden 2022 liikevaihdon olevan 18–24 miljoonaa euroa ja käyttökatteen 5–8 miljoonaa euroa.

Lifa Air on suomalainen vuonna 1988 perustettu puhtaan hengitysilman ratkaisuja tarjoava teknologiayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Lifa Airin liiketoiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat ilmanpuhdistimet, hengityssuojaimet ja kirurgiset suu-nenäsuojukset sekä ilmanvaihtohygieniatuotteet.

Yhtiön puhtaan hengitysilman ratkaisuja voidaan käyttää useissa erilaisissa tiloissa, kuten esimerkiksi kodeissa, kouluissa, toimistoissa ja tehtaissa. Lisäksi Lifa Airin tuotteet soveltuvat lukuisiin erilaisiin tarpeisiin aina yksityiskäytöstä ammatillisiin käyttötarkoituksiin.

Vuonna 2021 Lifa Air-konsernin liikevaihto oli 17,8 miljoonaa euroa ja Yhtiön käyttökate oli 5,9 miljoonaa euroa. Yhtiöllä oli 31.12.2021 yhteensä 58 työntekijää.

Rajusti koronapandemian siivittämänä viime vuodesta kasvanut ilmanpuhdistimien valmistaja listautui pörssiin vaikeana hetkenä, jolloin Ukrainan sota painaa tunnelmia. Listautumisanti jäi kuitenkin vajaaksi, kun vajaa neljäsosa osakkeista jäi merkitsemättä.

Lifa Air on kasvanut erityisesti koronakriisin ansiosta, sillä yli puolet sen liikevaihdosta tuli kasvomaskeista eli siis hengityssuojaimista ja kirurgisista suu-nenäsuojaimista.

Kommentoi
Ylös
>