Yritysuutiset

Lifa Air ei onnistunut keräämään tavoittelemaansa listautumispottia

Yhtiön listautuminen jäi vajaaksi kohtuullisesta listautumishinnasta huolimatta.

Rajusti koronapandemian siivittämänä viime vuodesta kasvanut ilmanpuhdistimien valmistaja Lifa Air listautui pörssiin vaikeana hetkenä, jolloin Ukrainan sota painaa tunnelmia.

Yhtiö sai listautumisantinsa päätökseen ja yhtiön hallitus on tehnyt päätöksen listautumisannin toteuttamisesta. Tarjottavien Osakkeiden merkintähinta oli yleisö- ja Instituutioannissa 3,40 euroa osakkeelta ja henkilöstöannissa 3,06 euroa osakkeelta.

Kaupankäynnin Lifa Airin osakkeilla odotetaan alkavan Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla arviolta 20.4.2022. Yhtiön osakkeiden kaupankäyntitunnuksen odotetaan olevan LIFA ja ISIN tunnus on FI4000518386.

Listautumisanti jäi kuitenkin vajaaksi, kun vajaa neljäsosa osakkeista jäi merkitsemättä.

Lifa Air tarjosi listautumisannissa merkittäväksi alustavasti enintään 3 000 000 osaketta, mutta listautumisannissa yhtiö laskee liikkeeseen 2 255 356 uutta osaketta, mikä edustaa noin 75,2 prosenttia listautumisannissa tarjottavien osakkeiden enimmäismäärästä.

Uudet osakkeet edustavat noin 22,1 prosenttia yhtiön osakkeiden kokonaismäärästä ja niiden tuottamasta äänimäärästä listautumisannin jälkeen.

Lifa Air saa annista noin 7,7 miljoonan euron bruttovarat. Yhtiön osakkeenomistajien määrä nousee listautumisannin jälkeen yli 1 100 osakkeenomistajaan. Yhtiön koko osakekannan markkina-arvo on yleisö- ja Instituutioannin merkintähinnan perusteella noin 34,7 miljoonaa euroa listautumisannin toteuduttua.

Lifa Airin Vesa Mäkipää kertoo, että listautumisannilla kerätyt varat luovat hyvät edellytykset yhtiön liiketoimintasuunnitelman toteuttamiselle tavoitteiden mukaisesti.

”Pandemian jatkuminen ennalta arvaamattomaksi ajaksi, uudet ilmaperäisesti leviävät taudit ja patogeenit, ilmansaasteiden paheneminen ja yhä heikentyvä sisäilman laatu sekä geopoliittiset uhkakuvat luovat tarvetta Lifa Airin tuotteille”, Mäkipää toteaa.

Lifa Air on suomalainen vuonna 1988 perustettu puhtaan hengitysilman ratkaisuja tarjoava teknologiayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Lifa Airin liiketoiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat ilmanpuhdistimet, hengityssuojaimet ja kirurgiset suu-nenäsuojukset sekä ilmanvaihtohygieniatuotteet.

Yhtiö näkee kilpailueduikseen sen oman teknologian sekä tehokkaan hankinnan ja tuotannon. Yhtiön puhtaan hengitysilman ratkaisuja voidaan käyttää useissa erilaisissa tiloissa, kuten esimerkiksi kodeissa, kouluissa, toimistoissa ja tehtaissa. Lisäksi Lifa Airin tuotteet soveltuvat lukuisiin erilaisiin tarpeisiin aina yksityiskäytöstä ammatillisiin käyttötarkoituksiin.

Yhtiön tuotteita on myyty yli sataan maahan. Lifa Airin asiakaskuntaan kuuluu yrityksiä useilta eri toimialoilta, kuten terveydenhuolto-, liikenne-, matkailu-, hotelli-, rakennus- ja kiinteistöalalta sekä lääke- ja ruokateollisuudesta, julkishallinnon toimijoita sekä kuluttaja-asiakkaita suoramyynnin ja kaupan alan välityksellä.

Vuonna 2021 Lifa Air-konsernin liikevaihto oli 17,8 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 10,8 miljoonaa euroa. Käyttökate oli 5,9 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 2,9 miljoonaa euroa. Yhtiöllä oli viime vuoden lopussa yhteensä 58 työntekijää.

Lifa Air on kasvanut erityisesti koronakriisin ansiosta, sillä yli puolet sen liikevaihdosta tuli kasvomaskeista eli siis hengityssuojaimista ja kirurgisista suu-nenäsuojaimista. Yhtiö odottaa vuoden 2026 liikevaihtotavoitteessaan maskien tuovan 45 prosenttia liikevaihdosta.

Yhtiön arvostuskerroin viime vuoden tunnusluvuilla on vain 10x. Kasvuyhtiölle se on alhainen luku. Listautumisen jäätyä vajaaksi sijoittajat kuitenkin luultavasti epäilevät, kuinka hyvin yhtiö pystyy ylläpitämään kasvua sen jälkeen, kun korona hellittää ja maskien kysyntä hiipuu.

Lue myös tämä: Sanoma palasi laatuyhtiöksi

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös