Yritysuutiset

KONE laskee vuoden 2022 näkymiään – Kiinan myynti sakkasi 40 prosenttia

Hissivalmistaja KONE laskee vuoden 2022 näkymiään liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton osalta.

Yhtiön mukaan kysyntäympäristö pysyi hyvällä tasolla useimmilla alueilla toisen vuosineljänneksen aikana, ja palveluliiketoiminnan kehitys jatkui vahvana. KONEen toisen vuosineljänneksen liikevaihtoon ja oikaistuun liikevoittoon vaikuttivat kuitenkin koronasulut Kiinassa, mikä johti KONEen Kiinan liikevaihdon lähes 40 prosentin laskuun vertailukelpoisin valuuttakurssein laskettuna.

KONEen toiminnot Kiinassa palautuivat kuitenkin kesäkuussa normaalille tasolle. Vaikka yhtiö odottaa elpymistä toisella vuosipuoliskolla, se laskee liiketoimintanäkymiä vuodelle 2022 liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton osalta.

Syinä liiketoimintanäkymien laskemiselle ovat heikot toisen vuosineljänneksen toimitukset sekä hieman odotuksia heikommat näkymät uuslaitemarkkinalle Kiinassa.

KONE arvioi nyt liikevaihdon kasvun olevan vuonna 2022 välillä -1 ja +3 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna vuoden 2021 liikevaihtoon. Oikaistun liikevoiton hissiyhtiö arvioi olevan 1 130 – 1 210 miljoonaa euroa olettaen, että valuuttakurssit pysyisivät heinäkuun 2022 tasolla. Valuuttakursseilla arvioidaan olevan liikevoittoon noin 80 miljoonan euron positiivinen vaikutus.

Aikaisemmin KONE oli arvioinut liikevaihdon kasvun olevan vuonna 2022 välillä 2 ja 5 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna vuoden 2021 liikevaihtoon. Oikaistun liikevoiton KONE oli arvioinut olevan 1 180–1 280 miljoonaa euroa olettaen, että valuuttakurssit pysyisivät huhtikuun 2022 tasolla.

Alustavien toisen vuosineljänneksen lukujen mukaan KONEen liikevaihto laski vertailukelpoisin luvuin huhti-kesäkuussa 15,2 prosenttia vertailukaudesta. Oikaistu liikevoitto laski peräti 44 prosenttia vertailukaudesta.

Alustavat taloudelliset luvut

KONE julkaisee puolivuosikatsauksensa tammi-kesäkuulta 2022 keskiviikkona 20. heinäkuuta 2022 klo 12.30.

Kommentoi
Ylös
>