Yritysuutiset

Tesla myy jatkossa myös käytettyjä autoja

Sähköautovalmistaja Tesla ryhtyy myymään käytettyjä autoja juuri kun vaihtoautojen hinnat ovat nousussa.

Sähköautovalmistaja Tesla on laittanut verkkosivustolleen ilmoituksen, jossa käytetyn Teslan omistaja saa rekisterinumeron syötettyään arvion autonsa vaihtoarvosta ja korvauksesta, jonka hän saa vaihtaessaan käytetyn auton uuteen Teslaan.

Sijoitussivusto Barron’s arvioi, että käytettyjen Teslojen ostaminen voi hyödyttää yhtiötä kahdella tavalla.

Ensinnäkin yhtiö voi lisätä vaihtotarjouksilla uusien Teslojen kysyntää. Toiseksi käytettyjen autojen myyminen on nykyään Yhdysvalloissa melko kannattavaa, Barron’s arvioi.

”Tämä voi vauhdittaa (muuta myyntiä) vuoteen 2023 asti, kun otetaan huomioon käytettyjen autojen markkinoiden dynamiikka”, kertoo Wedbushin analyytikko Dan Ives.

Teslalla ei ole perinteistä jälleenmyyjäverkostoa kuten perinteisillä autonvalmistajilla. Sähköautoyhtiö on sekä autojen valmistaja että myyjä, minkä ansiosta se saa siivun myös vähittäismyynnin voitoista. Yhdysvalloissa tyypilliset vähittäismyynnin voittomarginaalit autojen tukkuhinnoista ovat 2-5 prosentin luokkaa.

Yhdysvalloissa myydään vuosittain noin 40 miljoonaa käytettyä autoa eli noin 15 prosenttia rekisteröidyistä ajoneuvoista.

Useimmat perinteiset autonvalmistajat kuitenkin vuokraavat autoja. Esimerkiksi Ford Motorilla on Ford Motor Credit -liiketoiminta. Myös Tesla vuokraa autoja. Yhtiö ilmoitti, että noin prosenttia prosenttia toisella neljänneksellä myydyistä 254 695 uudesta autosta oli kirjattu leasing-autoiksi.

Teslan kaikki leasingvuokrauksen päättyneiden autojen jälleenmyynti näkyy rivillä ”palvelut ja muut tuotot”. Tälle riville kuuluvat myös huolto- ja muut tulot, jotka tuottivat Teslalle viimeisten 12 kuukauden aikana 4,2 miljardia dollaria eli noin seitsemän prosenttia kokonaismyynnistä. Barron’sin mukaan Teslan käytettyjen autojen myynti kuuluisi luultavasti tuolle riville.

Tammi-kesäkuun 2022 aikana Tesla myi hieman alle 565 000 sähköautoa. Yhtiön mukaan odotettua heikompi toinen vuosineljännes johtui toimitusketjun ja myynnin ongelmia Kiinassa, jossa uusin koronavirusaalto on johtanut jälleen sulkuihin ja matkustusrajoitteisiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös