Markkinakommentit

Mitä kummaa sijoitusmarkkinoilla nyt tapahtuu ja mitä on edessä? | SalkunRakentajan Podi

Sijoitusmarkkinat ovat myllerryksessä. Missä nyt mennään ja onko edessä karhumarkkinan jatkoa?

Sijoitusmarkkinat ovat myllerryksessä. Missä nyt mennään ja onko edessä karhumarkkinan jatkoa?

Ukrainan sota käynnisti energiakriisin, joka on nostanut maakaasun ja sähkön hintaa rajusti. Energian hinnannousu on puolestaan nostanut inflaatiota.

Suomen inflaatio on elokuussa 7,6 prosenttia Eurostatin julkaiseman alustavan tilaston mukaan. Heinäkuussa kuluttajahinnat nousivat 8,0 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen ja kesäkuussa 8,1 prosenttia.

Euroalueella inflaatio nousi jo 9,1 prosenttiin. Euroalueella iso kuluttajahintoja nostava ala oli energia, joka on nyt 38,3 prosenttia viime vuoden elokuuta kalliimpaa.

Sijoitusmarkkinoilla kiihtyvä inflaatio on nostanut korkotasoa ja rokottanut erityisesti kasvuosakkeiden markkinahintoja. Jonkin aikaa nähtiin kuitenkin niin sanottu karhuralli.

SalkunRakentajan podissa Jorma Erkkilä ja Henri Huovinen ruotivat näitä teemoja ja pohtivat markkinoiden lähiajan näkymiä. Podissa käydään läpi myös osakkeiden arvostuskertoimia, verrataan Euroopan ja USA:n markkinanäkymiä sekä mietitään, mikä on houkuttelevin sijoitustyyli tässä markkinatilanteessa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös