Talouden trendit

Energiakriisin keskellä Olkiluoto 3 nousi Suomen suurimmaksi energiantuotannon yksiköksi

Olkiluoto 3 -laitosyksikön teho on nostettu 951 megawattiin. Se on nyt sähköteholtaan Suomen suurin sähköntuotantoyksikkö.

Teollisuuden Voima kertoo, että tuotantosuunnitelman mukaan seuraavien tuntien aikana tehdään kuormanvaihtokoe, jossa teho putoaa muutaman tunnin ajaksi noin 300 megawatin tasolle. Kuormanvaihtokokeessa tehdään reaktori- ja turbiinipuolen testejä. Yksi esimerkki näistä on höyrystimen vedenpinnan säätimien toiminnan varmistaminen.

Kuormanvaihtokokeen jälkeen laitosyksikön teho nostetaan huomenna keskiviikkona 7. syyskuuta takaisin noin 950 megawatin tasolle. Suunnitelman mukaan keskiviikon torstain välisenä yönä ylitetään 1 000 megawatin teho. 

Koekäytössä testataan laitosyksikköä monin tavoin eri tehotasoilla. Tämänhetkisen tuotantosuunnitelman mukaan täyden 1 600 megawatin tehon testeihin päästään lokakuun alussa. 

Olkiluoto 3 -ydinvoimalayksikön käyttöönotossa on ollut paljon ongelmia. Ilmenneet viivästykset eivät ole mitenkään poikkeuksellisia, kertoo Teollisuuden Voiman turvallisuusjohtajan Veli-Pekka Nurmi kertoo Aamulehdelle, että näin monimutkaisen laitoksen koekäyttövaiheessa vastaan tulevat erilaiset ongelmat ovat tavallisia.

”Olisi ihme, jos mitään ongelmia ei olisi ilmennyt. Silloin voisi melkein sanoa, että koekäyttöä ei ole tehty kunnolla”, Nurmi sanoo.

Kommentoi
Ylös
>