Talouden trendit

Keskon myynti selvässä laskussa – rautakaupasta suli yli neljännes

Kesko-konsernin myynti oli huhtikuussa 2023 yhteensä 964 miljoonaa euroa ja se laski vertailukelpoisesti 3,8 prosenttia edellisvuodesta.

Päivittäistavarakaupan myynti oli huhtikuussa 509 miljoonaa euroa ja se kasvoi 2,5 prosenttia. Päivittäistavaramyynti K-ruokakaupoille kasvoi 1,0 prosenttia edellisestä vuodesta. Myynti kasvoi K-Citymarketin käyttötavarakaupassa. Kespron myynti kasvoi 8,0 prosenttia.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli huhtikuussa 345 miljoonaa euroa ja se laski vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 18,3 prosenttia. Rautakaupan myynti laski vertailukelpoisesti peräti 25,2 prosenttia.

Teknisen alan ammattilaisille tuotteita tarjoavan Onnisen myynti laski vertailukelpoisesti 9,8 prosenttia. Myynti laski vertailukelpoisesti Suomessa 19,7 prosenttia, Ruotsissa 23,2 prosenttia ja Norjassa 15,1 prosenttia. Raportoitu rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti laski 17,3 prosenttia.

”Huhtikuussa myynti kasvoi päivittäistavarakaupassa ja autokaupassa. Päivittäistavarakaupassa myyntiä heikensi osaltaan pääsiäisen toimitusten ajoittuminen kuluvana vuonna osin maaliskuulle. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti heikentyi rakentamisen aktiviteetin laskun myötä. Lisäksi päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myyntiä laski se, että huhtikuussa oli yksi toimituspäivä vähemmän kuin edellisenä vuonna. Autokaupan myynti kasvoi selvästi kaikilla autokaupan liiketoiminta-alueilla”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander summaa Keskon tilanteen.

Keskon valopilkku huhtikuussa oli autokauppa, joka kuitenkin on Keskon pienin segmentti.

Autokaupan koko toimialan myynti oli huhtikuussa 113 miljoonaa euroa ja se kasvoi 28,7 prosenttia. Urheilukauppa siirtyi autokaupan toimialaan 1. huhtikuuta alkaen rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialalta. Autokaupassa myynti kasvoi vertailukelpoisesti 46,7 prosenttia. Huhtikuussa Suomessa rekisteröitiin uusia henkilöautoja 13,6 prosenttia ja pakettiautoja 2,2 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös