Ovaro Kiinteistösijoituksen IR-sivut

Ovaro Kiinteistösijoitus kasvatti tonttivarantoaan Jyväskylässä

Ovaro pitää kohteen sijaintia Jyväskylän keskustassa ja yliopiston läheisyydessä hyvänä.

Ovaro hankki tontin kiinteistökehitykseen Jyväskylän keskusta-alueelta. Kohde sijaitsee paikallisesti tunnetun vanhan Pappilan korttelissa, osoitteessa Vapaudenkatu 26.

Kohteen kauppahinta oli 650 000 euroa ja myyjänä toimi Viwa-Kiinteistöt Oy. Tontilla on valmis asemakaava, joka sallii asuntorakentamista noin 800 neliökilometriä.

Ovaro Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Marko Huttunen kertoo, että hankinnalla Ovaro kasvattaa hankevarantoa kiinteistökehitykseen.

”Kohteen sijainti Jyväskylän keskustassa ja yliopiston läheisyydessä antaa hyvät lähtökohdat sekä kiinteistökehitykseen että asuntojen myyntiin. Tavoitteenamme on käynnistää hankkeen suunnittelu tämän kesän aikana”, Huttunen toteaa.

Ovaro Kiinteistösijoitus on suomalaisiin asuntoihin ja toimitiloihin sijoittava pörssiyhtiö, jolla on lähes 5 000 osakkeenomistajaa.

Yhtiön tilikautta 2022 leimasi vahva eteneminen toimitilakohteisiin hankekehityskulmalla. Kesäkuussa yhtiö osti noin 10 000 neliömetrin toimistokiinteistön Tampereelta kuuden miljoonan euron velattomalla kauppahinnalla ja edelleen lokakuussa kolme toimistokiinteistöä Jyväskylästä 4,1 miljoonan euron velattomalla hinnalla, vuokra-alaltaan 6 300 neliötä.

Ovaron operatiivinen tulos (EPRA) oli voitollinen 154 tuhatta euroa loka-joulukuussa, kun se vuotta aiemmin oli tappiollinen -945 tuhatta euroa. Vertailukauteen nähden operatiivista tulosta paransivat merkittävästi rahoituskulujen lasku, Jyväskylän Kukkulahankkeeseen liittyvän osakkuusyhtiö Apitare Oy:n osuus tuloksesta ja pääomalainan korkotuotot. Osakkuusyhtiö Apitare Oy:n omistavat 1/3-tasaosuuksin Ovaro, Investors House Oyj ja Royal House Oy.

Ovaro Kiinteistösijoitus arvioi vuoden 2023 tilikauden tuloksen olevan parempi kuin vuonna 2022. Tilikauden tulos 2022 oli 448 tuhatta euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös