Yritysuutiset

Metso aikoo rakentaa akkumineraaleja tuottavan litiumlaitoksen

Metso ja kanadalainen Avalon ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen akkumineraaleja tuottavan litiumtuotantolaitoksen rakentamisesta Kanadan Ontarioon.

Metso ja kanadalainen mineraalinkehitysyhtiö Avalon Advanced Materials ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta litiumhydroksidituotantolaitoksen kehittämiseksi. Laitoksen on tarkoitus käsitellä litiummineraalirikasteita, jotka ovat olennaisia Pohjois-Amerikan sähköajoneuvojen arvoketjun kehitykselle.

Aiesopimuksen mukaan yhtiöt pyrkivät solmimaan lopullisen sopimuksen litiumhydroksidin käsittelylaitoksen perustamisesta.

Sopimuksen myötä Avalon lisensoisi Metson teknologiaa ja ratkaisuja litiumhydroksidikatodimateriaalien valmistamiseksi sähköajoneuvomarkkinoille. Metso suorittaisi testaus- ja suunnittelutyötä Avalonin kriittisille mineraaliprojekteille.

”Metson teknologinen alusta ja ratkaisut täydentävät täydellisesti visiotamme kehittää integroitu, innovatiivisiin prosessiratkaisuihin perustuva litiumin tuotannon arvoketju Ontariossa”, sanoo Zeeshan Syed, Avalonin toimitusjohtaja.

”Näemme, että Metso on olennainen osa tätä nopeasti kasvavaa alaa ja uraauurtava kumppani meille johtavien prosessointivalmiuksien kehittämisessä. Heidän ratkaisunsa ovat ympäristön kannalta kestäviä ja ne antavat meille mahdollisuuden vastata akkulaatuisen litiumin huimaan kysyntään seuraavan vuosikymmenen ajan ja sen jälkeen.”

”Olemme hyvin iloisia yhteistyöstämme Avalonin kanssa ja siitä, että voimme olla osa heidän pitkän aikavälin visiotaan tulla akkulaatuisen litiumhydroksidin tuottajaksi. Meidän ja Avalonin tulevaisuuden visiot ovat yhteneväiset, ja olemme ylpeitä saadessamme olla avainroolissa toimittamassa heille puhtaan energian ratkaisuihin ja -talouteen tähtääviä teknologioita”, sanoo Mikko Rantaharju, Metson Hydrometallurgialiiketoiminnan johtaja.

Rantaharjun mukaan Metso voi tehdä yhteistyötä Kanadan ensimmäisen Metson teknologiaa hyödyntävän litiumkonversiolaitoksen kanssa.

”Emäksisen prosessi-innovaatiomme avulla mahdollisesti haitallisten kemikaalien, kuten rikkihapon, käyttö voidaan eliminoida ja vähentää kiinteiden jätteiden ja päästöjen määrää. Tämän vuoksi innovaatiomme on ympäristöystävällisempi ja turvallisempi työntekijöille ja paikallisille lähiyhteisöille.”

Osapuolet pyrkivät allekirjoittamaan sitovan sopimuksen vuoden 2023 kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Avalon Advanced Materials on kanadalainen mineraalien kehitykseen erikoistunut yhtiö, jonka tavoitteena on integroida vertikaalisesti Pohjois-Amerikan litiumin tuotantoketju. Yhtiö kehittää tällä hetkellä Ontarion lähellä sijaitsevaa Separation Rapids Lithium -projektiaan. Samaan aikaan yhtiö edistää myös muita hankkeitaan, muun muassa 100 prosenttisesti omistamaansa Ontariossa lähellä Fort Hopea sijaitsevaa Lilypad Spodumene-Cesium-Tantalum -projektia.

Kommentoi
Ylös
>