Kasvuosakkeet

Analyytikot: Amerikkalainen Planet Labs tarjoaa yli 80 prosentin tuottopotentiaalin

Analyytikot luottavat satelliittitietoja tarjoavan yhtiön osakekurssin nousuun. Jättipankin analyytikon mielestä osake on aliarvostettu.

Jenkkipörssit ovat porskuttaneet mallikkaasti kuluvana vuotena, kun esimerkiksi S&P 500 on noussut vuoden alusta lähes 18 prosenttia ja teknologiapainotteinen NASDAQ-indeksit puolestaan on noussut peräti 35 prosenttia.

Vaikka monet jenkkiosakkeet nousevat kohti korkeimpia tasojaan, se ei tarkoita, että sijoittajat olisivat menettäneet tilaisuutensa hypätä kelkkaan. Pankkijätti Deutsche Bankin mukaan jenkkipörsseistä löytyy vielä ostettavaa.

Deutsche Bank julkaisee neljännesvuosittaista Fresh Money List -listan, joka on hiljattain päivitetty kooste pankin analyytikoiden parhaista sijoitusideoista tulevalle vuodelle. Aiheesta kertoo analyytikoita ja osakkeita rankkaava TipRanks-sivusto.

Pankki aloitti tämän listan päivityksen vuonna 2017 ja siitä lähtien pankin valinnat ovat tuottaneet jatkuvasti paremmin kuin S&P 500 -indeksi. Esimerkiksi: Indeksi on noussut 124 prosenttia viimeisten kuuden vuoden aikana, kun Deutsche Bank Fresh Money List on noussut 167 prosenttia.

Planet Labs tarjoaa satelliittitietoja

Yksi listan tämän hetken valinnoista on New Yorkin pörssissä noteerattu Planet Labs. Yhtiö tarjoaa päivittäin satelliittitietoja yrityksille, maiden hallituksille, tutkijoille ja toimittajille ympäri maailmaa.

Vaikka miehitetyt avaruuslennot ovat rajoittuneet matalalle Maan kiertoradalle viimeiset 50 vuotta, hallitusten ja kansainväliset avaruusjärjestöt – ja yhä useammin myös yksityiset yritykset – tarvitsevat satelliittitietoja. Yhdessä ne ovat laukaisseet satelliittiryhmiä maapallon ympärille, lähettäneet miehittämättömiä luotaimia aurinkokuntamme kaukaisimpiin kolkkiin ja jopa lähettäneet robottiajoneuvoja ja robottihelikopterin Marsiin.

Planet Labs käyttää avaruusteknologiaa kehittäessään korkean resoluution reaaliaikaista maapallon havainnointia ja tuodessaan avaruusmatkailuteknologiaa omaan maailmaamme. Yhtiöllä on 200 maapallon kuvaussatelliitin laivasto. Se on suurin yksityinen satelliittilaivasto ja se kerää päivittäin yksityiskohtaisia kuvia koko maapallon pinnasta.

Planet Labs on käyttänyt tätä satelliittikuvatietokantaa muuttaakseen tapoja, joilla julkiset ja yksityiset toimijat käyttävät satelliittitietoja. Yrityksen kuva- ja datakokonaisuudet tuottavat päivittäin tietoa maapallon pinnan muutoksista, mikä antaa päätöksentekijöille tuoretta tietoa kartoituksesta, metsätaloudesta, maataloudesta ja muista toimialoista.

Oliko kurssiromahdus ylimitoitettu?

Kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Planet Labsin liikevaihto oli 52,7 miljoonaa dollaria, mikä jäi vain hieman alle analyytikoiden konsensusennusteen. Yrityksen osakekohtainen tulos oli tappiollinen 0,07 dollaria osakkeelta, mutta se tosin ylitti konsensusennusteen 0,03 dollarilla osakkeelta.

TipRanks-sivuston mukaan suurempi ongelma Planet Labsin tulosraportissa ei ollut niinkään tulokset kuin ohjeistus. Yhtiö ennustaa 53-55 miljoonan dollarin liikevaihtoa seuraavalle kvartaalille, kun konsensus oli odottanut 60 miljoonaa dollaria.

Yhtiön osake romahti tulosjulkistuksen jälkeen 30 prosenttia, eikä se ole vieläkään toipunut. Deutsche Bankin analyytikon Edison Yun mielestä kurssilaskun ansiosta osake on kuitenkin aliarvostettu, ja se on nyt edullinen ostos sijoittajille.

”Planet Labsin osakkeeseen on kohdistunut paineita sen kaupallisia liiketoimintanäkymiä haittaavien makrotaloudellisten vastatuulten vuoksi. Tämä tarjoaa mielestämme houkuttelevan ostomahdollisuuden, kun otetaan huomioon, että Planet Labsin data-analytiikka-alusta on ainutlaatuinen avaruusalalla ja odotamme kasvun/marginaalin paranevan olennaisesti toisella puolivuotiskaudella…”, Yu arvioi.

Yun mukaan Deutsche Bank uskoo, että maapallon havainnoinnin merkitystä kriittisenä strategisena kyvykkyytenä aliarvioidaan suuresti.

”Lähes kaikki suuret maat kehittävät tai laajentavat valmiuksiaan tällä alalla, ja odotamme Planetin olevan suuri hyötyjä tästä suuntauksesta”, Yu toteaa.

Osakkeessa nousupotentiaalia

Tämän vuoksi Yu antaa Planet Labsin osakkeille ostosuosituksen, ja hänen 5,0 dollarin osakkeen hintatavoitteensa antaa 43 prosentin nousupotentiaaliin seuraavien 12 kuukauden aikana.

TipRanks-sivuston mukaan Planet Labsin 11 analyytikkoarviosta 10 on ostosuosituksia ja yksi pidä-suositus – mikä vastaa ”Vahva osta” -konsensusluokitusta. Keskimääräinen 6,41 dollarin konsensuksen mukainen tavoitehinta ja 3,49 dollarin nykyinen osakekurssi merkitsevät yhdessä noin 84 prosentin nousupotentiaalia yhden vuoden sisällä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös