Markkinakommentit

USA:n pörssiyritysten alavire jatkuu

USA:n pörssiyritysten tuloskunto on pysynyt melko vaisuna jo noin puolitoista vuotta, eikä tuoreimmissa pörssiyritysten osavuosikatsauksissa ole näkyvissä käännettä parempaan, ainakaan kannattavuuden osalta.

Pörssiyritykset USAssa raportoivat tilinpäätöksensä ja osavuosikatsauksensa arvopaperi- ja pörssikomissiolle (SEC). SECn tietokannassa (www.sec.gov) raportit ovat kätevässä XBRL standardin mukaisessa koneluettavassa muodossa. Alla SEC:n tietokantaan elokuun aikana raportoitujen tilinpäätösten ja osavuosikatsausten liikevaihto- ja liikevoittolukemien vuosimuutokset.

Liikevaihdon vuosimuutos

Liikevaihdon muutos elokuusta 2022 elokuuhun 2023 oli +3.5%. Tuorein käytettävissä oleva inflaatiolukema on 3.7%, joten reaaliarvoisesti yritysten liikevaihdot laskivat hieman.

Liikevoiton vuosimuutos

Liikevoiton vuosimuutos vastaavasti oli noin -3.1%.

Liikevoittotaso aleni siten reaaliarvoisesti kuluneena vuoden aikajakson aikana lähes seitsemän prosenttia.

Oleellisesti sama sisältö ja laskelmissa käytetyt tiedot löytyvät täältä

Kommentoi
Ylös
>