Yritysuutiset

Oma Säästöpankki takoo kovaa tulosta – historian paras vuosineljännes

Korkojen nousu ja muutamat muut tekijät ovat tehneet Oma Säästöpankista huippukannattavan.

Yleinen korkotason nousu on ollut mannaa pankeille. Se nähtiin jo Nordean kolmannen vuosineljänneksen tulosraportissa.

Oma Säästöpankin kolmannen vuosineljänneksen tulosraportti ei jätä sijaa epäilyille: pankki on vahvassa iskussa. Koko alkuvuonna tammi-syyskuussa vertailukelpoinen tulos ennen veroja kasvoi peräti 121 prosenttia ja vertailukelpoinen oman pääoman tuotto nousi yli 27 prosenttiin.

Kolmannella vuosineljänneksellä yhtiön korkokate nousi viime vuoden 27,0 miljoonasta eurosta 54,7 miljoonaan euroon. Oikaistu tulos ennen veroja nousi 18,9 miljoonasta eurosta 41,8 miljoonaan euroon.

Pankkia seuraava Inderes odotti 37 miljoonan tulosta ennen veroja, joten tuloskehitys oli hienokseltaan odotuksia vahvempaa.

Toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi kertoo, että OmaSp:n liiketoiminnan kehitys on jatkunut erittäin vahvana koko vuoden. Pankit hyötyvät korkojen noususta, mutta tulosparannuksen taustalla on muutakin.

”Kolmas vuosineljännes oli tuloksellisesti yhtiön historian paras ja tuloskertymä yhdeksältä kuukaudelta ylittää ensimmäistä kertaa 100 miljoonaa euroa. Tuloskehitystä on vauhdittanut alkuvuodesta toteutettu yritysjärjestely, volyymien kasvu sekä markkinakorkojen nousu”, Sydänlammi tiivistää.

Toimitusjohtajan mukaan asiakkaiden virta on jatkunut vahvana haastavasta suhdannetilanteesta huolimatta ja uusia asiakassuhteita on syntynyt kolmannen neljänneksen aikana yli tuhat joka kuukausi.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana Oma Säästöpankin korkokate kasvoi 103 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

”Vahvan kasvun taustalla vaikuttaa volyymikasvun lisäksi korkoympäristön normalisoituminen. Myös palkkiotuottojen nousujohteinen kehitys on jatkunut kolmannella vuosineljänneksellä ja palkkiotuotot kasvoivat 20 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna”, Sydänlammi kertoo.

OmaSp:n alkuvuoden liiketoiminnan kehitys näkyy merkittävänä oman pääoman kasvuna.

”Oma pääoma ylitti ensimmäistä kertaa yli 500 miljoonaa ollen syyskuun lopulla noin 505 miljoonaa euroa. Kolmannen vuosineljänneksen vertailukelpoinen oman pääoman tuotto (ROE%) nousi 27,4 prosenttiin ja koko alkuvuoden vertailukelpoinen oman pääoman tuotto (ROE%) 25,7 prosenttiin. Myös vertailukelpoinen kulu-tuottosuhde parani merkittävästi ja saavutti kolmannella neljänneksellä ensimmäistä kertaa alle 30 prosentin tason ja oli 29,2 prosenttia. ”

Pankin luottotappioiden kehitys on odotetulla tasolla, ja fokus on luottoriskien tehokkaassa hallinnassa sekä asiakkaiden talouden turvaamisessa.

Oma Säästöpankki ei tehnyt muutoksia näkymiinsä. Yhtiö arvioi, että kannattava kasvu jatkuu edelleen vahvana. Konsernin vuoden 2023 vertailukelpoinen tulos ennen veroja kasvaa merkittävästi edelliseen tilikauteen verrattuna ja ylittää 100 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös