Arvo-osakkeet

Nordea on analyytikoiden suosikki

Tähtianalyytikko säilytti ostosuosituksen Nordealle. Myös moni muu analyytikko suosii edelleen suomalaispankkia.

Nordea pankki pankkisektori pankit talous
Kuva: Nordea Oyj.

18. joulukuuta julkaistussa raportissa jättipankki UBS:n analyytikko Jason Napier säilytti Nordean ostoluokituksen.

Analyytikoita ja yhtiöitä rankkaavan TipRanks-sivuston mukaan Napier on täyden viiden tähden analyytikko, jonka suositusten keskimääräinen tuotto on ollut 12,3 prosenttia ja onnistumisprosentti 58,7 prosenttia. Napierin analyysit ja suositukset kattavat rahoitussektorin keskittyen osakkeisiin kuten UniCredit, Standard Chartered ja Nordea Bank.

Nordean osakekurssi Helsingin pörssissä.

Nordea on myös muiden analyytikoiden suosikki.

Yhtiötä seuraa 24 analyytikkoa, joista 16 antaa osakkeelle ostosuosituksen. Yhden analyytikon suositus on lisää ja seitsemän pidä.

Viimeisen kuukauden ajalta 11 analyytikon konsensuksen mukainen osakkeen tavoitehinta on 13,2 euroa, mikä ylittää pankin tämän hetken 11,3 euron osakekurssin.

Nordea on myös sisäpiiriläisten mieleen. 22 sisäpiiriläisen viimeaikaisen sisäpiiritoiminnan perusteella sisäpiiriläisten tunnelmat osakkeesta ovat positiiviset. Viimeisen neljänneksen aikana sisäpiiriläisten ostamat Nordean osakkeet ovat lisääntyneet tämän vuoden aiempaan ajankohtaan verrattuna.

Nordea on hyötynyt korkojen noususta. Pankki löi pöytään odotetusti vahvan kolmannen vuosineljänneksen tulosraportin.

Nordean liikevoitto kasvoi 34 prosenttia vuoden takaisesta. Tuotot yhteensä kasvoivat 19 prosenttia negatiivisista valuuttakurssimuutoksista huolimatta. Tuottokasvua tuki korkokatteen 36 prosentin nousu, kun korkomarginaalit paranivat edelleen.

Pankin oman pääoman tuotto kasvoi vuoden takaisesta 12,7 prosentista 17,9 prosenttiin. Oman pääoman tuottoa paransivat tuottojen kasvu, joka oli huomattavasti nopeampaa kuin kulujen kasvu, sekä nettoluottotappioiden pieneneminen.

Nordea odottaa oman pääoman tuoton olevan vuonna 2023 yli 15 prosenttia. Tavoitetta tukevat 45–47 prosentin kulu/tuotto-suhde, noin 10 korkopisteen vuotuinen luottotappiotaso sekä Nordean pitkäaikaisten pääomatavoitteiden ja osingonmaksuperiaatteiden jatkaminen.

Korjaus: Nordean sijoittajasivuilla kolmen kuukauden ajalta laskettu analyytikoiden konsensuksen mukainen osakkeen tavoitehinta on yli 20 euroa. Lukema on luultavasti virheellinen. Artikkelin tavoitehintaa koskeva osuus korjattu tältä osin 28.12.2023 klo 13.05.

3 kommenttia
 • Vellu sanoo:

  Ei taida olla konsensustavoitehinnat nyt ihan oikein.

  • Vähän tuota itsekin ihmettelin, mutta näin ne luvut on Nordean omilla sivuilla, eli täällä:

   https://www.nordea.com/en/investors/recommendation-overview

   Lukema on korkea, jos katsotaan tavoitehintoja vähintään 3 kk ajanjaksolla. Yhden kuukauden ajanjaksolla analyytikoiden suosituksia on selvästi vähemmän ja konsensuksen mukainen tavoitehinta on alhaisempi.

   Luultavasti siis sijoittajasivuilla olevissa tavoitehinnoissa on jotain virheellistä tietoa.

 • erkki merkki sanoo:

  Eikai nyt konsensus sentään tuollaisilla tasoilla huitele??

 • Ylös
  >