Yritysuutiset

Bittiumille tärkeä kumppanuussopimus – osake kiitää

Suomen Puolustusministeriö päätti kumppanuussopimuksen solmimisesta Bittiumin tytäryhtiön kanssa.

Puolustusministeri Antti Häkkänen on valtuuttanut Puolustusvoimat allekirjoittamaan kumppanuussopimuksen Bittiumin tytäryhtiön Bittium Wireless Oy:n kanssa vuosille 2025-2036. Tavoitteena on allekirjoittaa sopimus vuoden 2024 aikana.

Pörssiyhtiö Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen. Yhtiö tarjoaa myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian ja neurofysiologian osa-alueilla.

Bittiumin ilmoitus kumppanuussopimuksesta innosti markkinoita, kun Bittiumin osake oli yli 11 prosentin nousussa perjantaina noin kello 16.40.

Kumppanuuden lähtökohtana on kansallisen puolustusvalmiuden ylläpito ja kehittäminen sekä normaali- että poikkeusolojen tarpeisiin. Kumppanuussopimuksen avulla turvataan Puolustusvoimille kriittisten Bittiumin toimittamien tuotteiden ja palveluiden saatavuus, suorituskyky ja käytettävyys kaikissa olosuhteissa.

Kumppanuussopimus luo mekanismit poikkeusolojen toiminnan yhteiseen suunnitteluun, jonka avulla Bittium pystyy pitkäjänteisesti suunnittelemaan ja tuottamaan tuotteiden valmistamiseen, huoltoon, korjaukseen, ylläpitoon ja kehittämiseen liittyviä toimintojaan.

Kumppanuussopimuksen piiriin kuuluu kaikissa puolustushaaroissa käytettäviä johtamisjärjestelmäratkaisuja, kuten Bittiumin taktinen viestintäjärjestelmä ja siihen liittyvät tuotteet. Sopimuksen tavoitteena on, että kumppanuus muodostuu kokonaismaanpuolustuksen kiinteäksi osaksi.

”Kumppanuussopimus mahdollistaa toteutuessaan yhteistyön systemaattisen suunnittelun ja toteuttamisen kustannustehokkaasti molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Kumppanuus Puolustusvoimien kanssa lisäisi Bittiumin uskottavuutta luotettavana kumppanina myös kansainvälisillä markkinoilla”, toteaa Bittiumin toimitusjohtaja Johan Westermarck.

Sopimuksen rahallinen arvo tulisi riippumaan Puolustusvoimien eri hankkeiden vuotuisista varustelutarpeista ja rahoituksesta.

Vuosi on alkanut Bittiumilla muutoinkin lupaavissa merkeissä.

Helmikuussa Bittiumin tytäryhtiö Bittium Wirelessin johtama konsortio ja amerikkalainen Lockheed Martin allekirjoittivat epäsuoran raamisopimuksen taktisten verkkojen tilannekuvan kehittämiseksi.

Raamisopimus on allekirjoitettu osana Suomen F-35-hävittäjähankinnan epäsuoraa teollista yhteistyötä.

Bittium arvioi vuoden 2024 liikevaihdon olevan 85–95 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 75,2 miljoonaa euroa. Liiketuloksen yhtiö odottaa nousevan positiiviseksi 7,0–9,5 miljoonaa euroa viime vuoden -4,3 miljoonan euron liiketappiosta.

Positiiviset uutiset ovat nostaneet yhtiön markkina-arvoa tänä vuonna viidenneksellä.

Kommentoi
Ylös
>