Yritysuutiset

Neste toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta Singapore Airlinesille

Nesteen Singaporen jalostamo on maailman suurin uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantolaitos.

Singapore Airlines lentoyhtiö

Neste ja Singapore Airlines (SIA) Group ovat solmineet sopimuksen, jonka myötä SIA Group ostaa 1 000 tonnia sekoittamatonta Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine -tuotetta. Konsernin kaksi lentoyhtiötä, SIA ja Scoot, ovat ensimmäiset lentoyhtiöt, joille toimitetaan Nesteen Singaporen jalostamolla tuotettua uusiutuvaa lentopolttoainetta Changin lentoasemalle.

Singapore Airlines ja Scoot ovat ensimmäiset Changin lentoasemalla operoivat lentoyhtiöt, joille toimitetaan Nesteen Singaporen jalostamolla tuotettua uusiutuvaa lentopolttoainetta.

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine sekoitetaan tavanomaiseen fossiiliseen lentopolttoaineeseen, jotta se vastaa lentopolttoaineita koskevia turvallisuusvaatimuksia. Neste toimittaa polttoaineen Singaporen Changin lentoaseman jakelujärjestelmään kahdessa erässä – kerran vuoden 2024 toisen neljänneksen aikana, sekä kerran vuoden neljännellä neljänneksellä.

Sopimuksen myötä Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta toimitetaan lentoyhtiöille ensimmäistä kertaa suoraan Changin lentoasemalle, mikä vahvistaa uusiutuvan lentopolttoaineen toimitusketjun kaikkia vaiheita Singaporessa.

Nesteen Singaporen jalostamon laajennus valmistui toukokuussa 2023. Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetti Singaporessa on miljoona tonnia vuodessa, mikä tekee jalostamosta maailman suurimman uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantolaitoksen.

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, ja sen käytön avulla kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää yhtiön mukaan jopa 80 prosenttia polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön verrattuna. Uusiutuva lentopolttoaine sekoitetaan tavanomaiseen lentopolttoaineeseen, ja se toimii saumattomasti jo käytössä olevien lentokoneiden moottorien ja polttoaineiden jakelujärjestelmien kanssa.

Singapore Airlinesin Chief Sustainability Officer Lee Wen Fen kertoo, että tämä sopimus Nesteen kanssa on merkittävä saavutus SIA Groupin matkalla kohti tavoitettamme kattaa vähintään viisi prosenttia polttoaineen kokonaistarpeestamme uusiutuvalla lentopolttoaineella vuoteen 2030 mennessä.

”Tiiviillä yhteistyöllä kumppaneidemme ja sidosryhmiemme kanssa, sekä Singaporessa että ympäri maailmaa, on merkittävä rooli pitkän aikavälin päästövähennystavoitteidemme saavuttamisessa. Vastuullisempi ilmailuala takaa, että tulevat sukupolvet saavat lentomatkustuksen myötä jatkossakin nauttia maailmanlaajuisista yhteyksistä, taloudellisesta vauraudesta ja ihmisten kanssakäymisestä”, Lee Wen Fen kertoo.

“Olemme ylpeitä, että Singapore Airlines ja Scoot ovat ensimmäiset asiakkaamme, jotka hyötyvät integroidusta toimitusketjustamme Changin lentoasemalle. Paikallisesti tuotetun uusiutuvan lentopolttoaineen toimitus Changin lentoasemalle on merkkipaalu pyrkimyksissämme tukea ilmailualaa ja alueen hallituksia heidän päästövähennystavoitteidensa saavuttamiseksi”, kertoo Alexander Kueper, Vice President Renewable Aviation Nesteeltä.

Kueperin mukaan Singapore on Aasian ja Tyynenmeren alueen johtava ilmailun keskus, ja tämä uusiutuvan lentopolttoaineen toimitus sekä äskettäin ilmoitettu kansallinen tavoite toivottavasti kannustavat uusiutuvan lentopolttoaineen laajempaan käyttöönottoon Aasian ja Tyynenmeren alueella.

”Odotamme jo yhteistyön laajentamista Singapore Airlinesin kanssa sekä toimituksia Changin lentoasemalla vieraileville lentoyhtiöille”, Kueper toteaa.

Uusiutuvan lentopolttoaineiden markkinoiden kasvu on Nesteen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Nämä markkinat ovat vielä alkutekijöissään.

Neste odottaa kaikkien uusiutuvien tuotteiden kokonaismyyntimäärän odotetaan kasvavan vuodesta 2023 ja nousevan noin 4,4 miljoonaan tonniin vuonna 2024. Tästä uusiutuvan lentopolttoaineen myyntimäärän odotetaan olevan 0,5–1,0 miljoonaa tonnia.

Uusiutuvan lentopolttoaineen myyntimäärän Neste odottaa kasvavan toisesta neljänneksestä eteenpäin ja kasvavan vuoden loppua kohti.

Kysymysmerkki on kuitenkin, millaisella katteella Neste pystyy lentopolttoainettaan myymään.

Kommentoi
Ylös
>