Osakeanalyysit

Raision maitorehuinnovaatiossa hurjat tuottomahdollisuudet

Raisio on kehittänyt maitorehuinnovaation jonka myyntipotentiaali saattaa olla merkittävä. Tätä mieltä on ainakin OP-Pohjola.

Maitorehun mahdollisuudet

Raision toimitusjohtaja Matti Rihko toteaa yhtiön vuosikertomuksessa maitorehusta seuraavaa: ”Sen avulla lehmä voi paremmin, tuottaa siksi maitoa 10 % enemmän ja tässä maidossa on enemmän sekä rasvaa että proteiinia. Rehusta on tehty maailmanlaajuinen patenttihakemus ja sillä voi olla erittäin suuria vaikutuksia maapallon kykyyn tyydyttää kasvavan keskiluokan kasvavaa eläinproteiinin kysyntää. ”
 
Myös OP-Pohjola on kiinnittänyt huomiota maitorehuinnovaation tuottopotentiaaliin. Pohjolan parhaat -sijoituskatsauksessaan OP-Pohjola arvioi, että Raision nykykurssi ei laske mitään arvoa maitorehuinnovaatiolle. Pankin mukaan rehuinnovaation kansainvälinen potentiaali on erittäin merkittävä, mikäli patenttiprosessin lopputulos osoittautuu suotuisaksi.
 

Maitorehun hyödyt

Raisioagro-sivuston mukaan Raision Maituri 12 000 E -rehut kohottavat maitotuotosta ja maidon pitoisuuksia sekä parantavat rehun hyväksikäyttöä. Ravintoaineiden hyväksikäyttö tehostuu, joten samalla rehumäärällä tuotetaan enemmän maidon energiaa.

Maidon rasva- ja valkuaispitoisuuksien noustessa maitotili kasvaa. Valkuaiskymmenyksen arvo on edelleen korkeampi kuin rasvan, mutta molemmilla on vaikutusta. Eniten tiliä kartuttaa maidon määrä, joten tuotoksen nousu parantaa kannattavuutta.

Raision osakkeen arvostustaso

Sekä Raision tulos- että kurssikehitys on ollut nousussa. Yhtiön osakekurssi on noussut vuodessa lähes 30 prosenttia. Osakekohtaisen tuloksen konsensusennuste Reutersin tietokannan mukaan on 0,17. Viime vuoden osakekohtainen tulos oli 0,15, eli kasvua vuoden aikana tullee olemaan noin 13 prosenttia. Vuonna 2013 osakekohtaisen tuloksen ennustetaan kasvavan maltillisesti 0,19 euroon osakkeelta.

Raision arvostustaso vuoden 2012 tulosennusteella P/E-kerroin on kohtuullisen korkea, eli 18. Arvostustasossa on siis jo hinnoiteltu kasvupotentiaalia – mutta ei välttämättä sellaista kasvua mitä maitorehuinnovaatio voisi tuoda tullessaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös