Markkinakommentit

Windows-puhelimet valloittavat Suomen

Suomen matkapuhelinmarkkinat ovat murroksessa. Puhelinten käyttöjärjestelmien markkinaosuudet ovat menossa uusiksi, kun windows-puhelimet lisäävät vauhdilla suosiotaan.

Kierrokset windows-puhelimien, ja erityisesti Nokian uuden windows 8 -puhelimen, Lumia 920:n ympärillä ovat korkealla. Viime viikkoina on kuumeisesti keskusteltu siitä, onko Lumia 920:n loppuunmyynnit syytä valtavasta kysynnästä vai liian alhaisesta tarjonnasta.

Taloussanomat raportoi 5.12.  amerikkalaisen Seeking Alpha -sivuston arviosta, jonka mukaan Lumia-puhelinten loppuunmyynnit johtuisivat Nokian tarkoituksellinen strategiasta. Seeking Alphan mukaan Nokia olisi järjestänyt tarkoituksella Lumia 920:n ympärille ylimääräistä mediajulkisuutta jättämällä puhelimen varastotarjonnan vajaaksi.

Investointipankki Societe Generale arvioi 7.12. julkaistussa raportissaan puolestaan, että Matkapuhelinyhtiö Nokian uusien Lumia-älypuhelinten kysyntä on aiempaa arvioitua kovempaa. Pankin mukaan Lumia-älypuhelinten kysyntä voi nousta 6 miljoonaan kappaleeseen loka-joulukuussa. Aiemmin Societe Generale ennusti, että uusia Lumioita myytäisiin noin 4 miljoonaa kappaletta loppuvuonna.

Suomessa windows-puhelinten suosio on selvästi kasvussa. Tämä näkyy internet-selainte käyttäjämääriä mittaavan StatCounterin tilastoista. Alla olevassa kuvaajassa on esitetty matkapuhelinkäyttöjärjestelmien verkkoliikenteen osuuksien kehitys viimeisimmän vuoden aikana. Kyse ei siis ole puhelinten kysynnästä vaan järjestelmien käytöstä verkossa.

Trendi on selvä: windows kasvattaa suosiotaan Nokia-puhelinten vanhan käyttöjärjestelmän, symbianin kustannuksella. IPhonen IOS on menettänyt jonkin verran asemiaan, ja muun muassa Samsungin puhelimissa käytettävä Android-järjestelmä on jo ohittanut IOS:in.

Joka tapauksessa näyttää vahvasti siltä että Suomen matkapuhelinmarkkinat tulevat olemaan jatkossa vahvasti kolmen käyttöjärjestelmän hallitsemia; IOS;in, Androidin ja Windowsin. Vaikka verkkoliikenne ei kerro suoraan itse puhelinten kysynnästä, antaa se viitteitä itse laitteiden suosiosta.

Matkapuhelinliittymät

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös