Osakeanalyysit

Amerikkalaislehti: Nokian Lumia 920 -puhelimilla läpimurron mahdollisuus Kiinassa

Nokian Lumia 920 windows 8-älypuhelinten Kiinan valloituksesta on tullut viime aikoina useita myönteisiä uutisia. Amerikkalainen verkkolehti laskee Nokialla olevan mahdollisuudet todelliseen läpimurtoon Lumia-puhelimilla Kiinassa.

Nokia on saamassa selkeästi jalansijaa uusille Lumia 920 -puhelimilleen Kiinassa. Digitoday-lehden mukaan Kiinan toiseksi suurin ja asiakasmäärillä mitattuna maailman kuudenneksi suurin teleoperaattori China Unicom on tuomassa Nokia Lumia 920 -älypuhelimen laitevalikoimaansa. Aiemmin 5.12. Nokia ja teleoperaattori China Mobile julkistivat Lumia 920T -älypuhelimen, joka on Kiinan 3G-verkkoon eli td-scdma -verkkoon räätälöity versio Nokian windows 8 -puhelimesta. China Mobile on maailman suurin matkapuhelinoperaattori.

WMPoweruser-lehti arvioi puolestaan että Amazon olisi myynyt Nokian Lumia 920T puhelimia enemmän kun Apple iPhone -puhelimia. Tosin Nokian tuotanto-ongelmat hidastavat myyntiä.

Amerikkalaisen SeekingAlpha -sijoitussivustolla taloustoimittaja Muhammed Bazil arvioi Kiinan markkinan tarjoavan Nokialle jättimahdollisuuden. Bazilin perustelee näkemystään seuraavasti:

  1. Kiinan puhelinoperaattorit haluavat monipuolistaa Kiinan markkinoiden puhelinvalikoimaa. Nokian osuus Kiinan älypuhelinmarkkinoista on ollut vaatimaton, ja siksi operaattorit soisivat Lumialle paremmat mahdollisuudet. 
  2. Microsoft-yhteistyö on etu erityisesti Kiinassa. Kiinan markkinoilla Android ja Applen IOS käyttöjärjestelmien markkinaosuudet ovat erittäin korkeat. Operaattorit haluavat windows-järjestelmälle paremmat mahdollisuudet.
  3. Kiinan Uuden vuoden myyntisesonki ajoittuu tammi-helmikuulle. Tästä johtuen tammikuussa tullaan Kiinassa näkemään kovia älypuhelinten myyntilukuja .
Kommentoi
Ylös
>