Asunnot ja kiinteistöt

Huoneistokeskus: Asuntojen myyntiaikojen alueelliset erot kasvussa

Huoneistokeskuksen tilastojen mukaan asuntojen myyntiajoissa on suuria alueellisia eroja. Erot pääkaupunkiseudun ja muun Suomen asuntokaupan vilkkaudessa ovat lisäksi kasvussa.

Huoneistokeskuksen uusimmat tammikuun tilastot osoittavat, että pääkaupunkiseudulla asuntojen keskimääräinen myyntiaika pysytteli joulukuussa 49 vuorokaudessa, joka oli sama kuin marraskuussa. Muun Suomen keskimääräiset myyntiajat nousivat joulukuussa 72 vuorokauteen niiden ollessa marraskuussa 68 vuorokautta. Lyhimmät myyntiajat olivat Helsingissä, jossa asuntokauppa kävi hyvinkin vilkkaana.

Asuntokaupan vilkkauden alueelliset erot ovat siis kasvussa.

Myös koko vuoden ajanjaksolla asuntokauppa on ollut pääkaupunkiseudulla muuta Suomea aktiivisempaa. Pääkaupunkiseudulla asuntojen myyntiajat ovat olleet viimeisen vuoden aikana kokoajan alle 60 päivää. Muualla suomessa on käyty lähellä 80 päivän keskimääräisiä myyntiaikoja.

Pääkaupunkiseudulla asuntokaupan vilkastuminen alkoi jo viime vuoden puolella, jossa tehtiin edellisvuotta korkeampi kokonaiskauppamäärä vaikka koko maan luvuissa jäätiinkin n. 3 % edellisvuotta jälkeen. Huoneistokeskuksen mukaan Helsingissä asuntokauppoja tehtiin vajaat 5 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Espoossa vajaat 4 % ja Vantaalla peräti yli 5 %.

Huoneistokeskuksen mukaan asuntoja on tullut myyntiin selkeästi enemmän kuin vuosi sitten tammikuussa. ”Vauhtia asuntokauppaan on tuonut mm. varainsiirtoveron maaliskuussa voimaanastuva nousu, joka näkyy selvästi erityisesti uudistalokaupassa. ”Asuntokauppa on lähtenyt hienosti käyntiin monilla paikkakunnilla. Asuntoja on tullut myyntiin selkeästi enemmän kuin vuosi sitten tammikuussa”, toteaa Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoki.

Maaliskuussa voimaanastuva varainsiirtoveron muutos näkyy erityisesti uudistalokaupassa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös