Osakeanalyysit

Inderes laskee Okmeticin tavoitehintaa

Okmeticin neljännen kvartaalin tulos oli selkeä pettymys. Analyysitalo Inderes päätti laskea yhtiön tavoitehintaa. Pitemmällä aikavälillä Okmeticin anturikiekkoliiketoiminta tukee kuitenkin yhtiön kasvumahdollisuuksia.

Osakekohtainen tulos 0,01 euroa osakkeelta jäi selvästi alhaisemmaksi kuin edellisvuoden viimeisellä vuosineljänneksellä. Myös analyytikoiden odotuksiin nähden tulos oli pettymys. Reutersin konsensusennusteiden mukainen tulosodotus oli 0,06 euroa osakkeelta.

Viimeisen vuosineljänneksen alentuneen kannattavuuden syitä olivat Okmeticin mukaan aurinkokennoteollisuuden vaikeutunut markkinatilanne, epi-kiekkojen hidastunut kysyntä ja kertaluonteiset kuluerät.

Teknologiamyynti laski selvästi vuonna 2012 ja sen liikevaihto muodostui pääosin solar-kiteiden toimituksista. Aurinkokennoteollisuus käy Okmeticin mukaan läpi voimakasta rakennemuutosta merkittävän hintojen laskun vauhdittamana.

”Okmeticin kasvu ja kannattavuus olivat selvästi muuta piikiekkomarkkinaa paremmalla tasolla myös vuonna 2012. Toimialan haasteita kuvaa, että vuonna 2012 toimitettujen piikiekkojen maailmanlaajuinen pinta-ala pysyi vuoden 2011 tasolla, mutta toimitusten arvo laski arvioiden mukaan lähes 15 prosenttia”, kertoi toimitusjohtaja Kai Seikku tilinpäätöstiedotteessa.

Näkymät

Okmetic arvioi vuonna 2013 puolijohteiden kysynnän kääntyvän jälleen kasvuun ja anturiteollisuus jatkaa kasvu-urallaan.

Okmeticin valmistamien anturikiekkojen kysynnän yhtiö arvioi olevan melko vakaata läpi vuoden 2013. Puolijohdekiekkojen kysyntä on normaalin kausivaihtelun mukaisesti hitaampaa alkuvuonna ja päässee vauhtiin toisella vuosineljänneksellä, Okmetic kertoo.

Inderes laskee tavoitehintaa

Analyysitalo Inderes päätti laskea tilinpäätöstietojen selvittyä Okmeticin tavoitehintaa 4,9 euroon (aik. 5,2 EUR). Inderes kuitenkin säilyttää osakkeen lisää-suosituksen.

Inderes kertoi Nordnetin aamukatsauksessa, että lyhyellä tähtäimellä Okmeticin osaketta tukevia tekijöitä ei ole, koska puolijohdemarkkinan Q1 tulee olemaan heikko ja solarliiketoiminnan pudotus peittää tänä vuonna alleen yhtiön ydinliiketoiminnan kasvun. Lisäksi markkinat joutuvat vielä sulattelemaan yhtiön pehmeää 2013 ohjeistusta.

Pitkän aikavälin kasvuajurit anturikiekoissa ja osakkeen arvostustaso pitävät suosituksen kuitenkin positiivisella puolella, Inderes kertoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös