Makrotalous

Varainhoitoyhtiö: Kehittyvät markkinat eivät ole tuottoautomaatti

Globaalin varainhoitoyhtiön Standard Life Investmentsin mukaan kehittyvien talouksien talouskasvu riippuu muun maailman kasvusta ja valuuttakursseista. Vahva kasvu kehittyvissä talouksissa ei myöskään automaattisesti heijastu niiden osakemarkkinoille.

Standard Life Investmentin mukaan siirtyminen kehittyvästä kehittyneeksi markkinaksi on paljon vaikeampaa kuin aiemmin on kuviteltu. Uusimmassa Global Perspective -katsauksessaan varainhoitoyhtiö pohtii, miten kehittyvä markkina ja muutos kehittyneeksi markkinaksi määritellään. Johtopäätöksen mukaan kehittyvien markkinoiden on vaikeaa kasvaa nopeasti, ellei kehittynyt maailma ole myös kasvutilassa.

Maailmanpankin mukaan vuoden 1960 jälkeen vain 13 maata on siirtynyt tulotasossa ylemmästä keskiluokasta yläluokkaan, mikä on yksi kehittyneiden talouksien mittareista. Näistä viisi on Aasian tiikereitä, muihin lukeutuvat mm. Kreikka, Irlanti, Espanja ja Israel.

“Kun katsotaan kehittyvien markkinoiden omaisuuslajien sijoituspotentiaalia, on selvää, että markkinat ovat avoimia liiketoiminnalle. Jos kuitenkin tavoitteena on kasvu, siihen voidaan alkuvaiheissa päästä paremmin sijoittamalla valuuttaan – ensi kovaan sitten paikalliseen valuuttaan – tai valtionjoukkolainamarkkinoille kuin osakkeiden avulla”, Standard Life Investmentsin strategi Frances Hudson sanoo.

Kehittyvien maiden osuuden kasvu maailman bruttokansantuotteesta ja markkinoista on pitkälti sidoksissa valuutan vahvistumiseen. Vahva talouden kasvu ei välttämättä merkitse osakemarkkinoiden hyvää menestystä samaan tapaan kuin osakemarkkinat eivät välttämättä heijasta talouden edistymistä.

“Kehittyvät taloudet eivät voi kasvaa eristyksissä. Selvin johtopäätös on se, että kannattaa miettiä kasvuerojen epäjatkuvuutta ja harkita uudestaan suoraviivaiset ennusteet perusteena sijoittaa kehittyville markkinoille umpimähkäisesti.”

Lähde: Cocomms Oy

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös