Markkinakommentit

Blackrockin päästrategi: varoittavia signaaleja USA:n osakemarkkinoilla

Blackrockin päästrategi Russ Koesterich näkee amerikkalaisosakkeiden nousurallissa varoittavia merkkejä nousun hiipumisesta. Koesterichin mielestä sijoittajien on nyt syytä olla aiempaa valikoivampia sijoituskohteiden valinnassa.

Osakekurssit ovat olleet jälleen viime päivinä nousussa erityisesti Yhdysvalloissa, missä myönteinen talousdata on nostanut markkinatunnelmia. Helmikuun työllisyysluvut kertoivat 236 tuhannesta uudesta työpaikasta, mikä painoi työttömyysasteen 7,7 prosenttiin – alhaisimmalle tasolle sitten vuoden 2008.

Blackrockin päästrategi Russ Koesterich toteaa viikkokommenteissaan, että työllisyystilastojen tärkein viesti piilee siinä, että ne osoittavat USA:n talouden olevan edelleen kasvussa ja että maan talous näyttää kestävän tulossa olevat veronkorotukset.

Mutta markkinoilla on myös kasvavia tummia pilviä. Markkinoiden volatiliteetti on laskenut uudelleen, mikä kertoo Koesterichin mielestä joidenkin sijoittajien ylimielisyydestä. Lisäksi yritysten tulokset eivät ole nousseet samaa vauhtia kuin osakekurssit. Osakkeiden arvostustasot eivät siis ole enää niin huokuttelevia kuin muutama kuukausi sitten.

Vaikkei kurssiralli olisikaan vielä ohi, on sijoittajien syytä olla aiempaa valikoivampia sijoituskohteiden valinnassa, Koesterich tähdentää. Tällä hetkellä sijoittajien kannattaa etsiä sellaisia sijoituskohteita joiden fundamentit ovat pysyneet kurssirallin mukana.

Blackrock suosii nyt erityistesti amerikkalaisia suuryhtiötä, jotka tarjoavat houkuttelevia arvostustasoja ja hyvää tuloskuntoa. Vastaavasti pienet yhtiöt alkavat näyttää suhteellisen kalliilta. Pienten yhtiöiden kurssit ovat viimeisen vuoden aikana nousseet markkinoita nopeammin. Blackrock pitää näiden yhtiöiden fundamentteja suuryhtiöitä vähemmän houkuttelevina.

Lähde: Cocomms Oy

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös