Makrotalous

Tohtori Tuho: Uusi eurokriisi uhkaa, jollei EKP laske korkoa

Euroopan keskuspankin on pakko lopulta laskea ohjauskorkoa nykytasosta, ennustaa Tohtori Tuhona tunnettu amerikkalainen ekonomisti Nourier Roubini. Ilman koronlaskua vaarana on Roubinin mukaan euroalueen talousongelmien kärjistyminen uudelleen.

Euroopan keskuspankki päätti pitää ohjauskoron 0,75 prosentissa, mikä on sekin kaikkien aikojen alhaisin ohjauskoron taso. Osa ekonomisteista oli odottanut EKP:n laskevan korkoja koska euroalueen talousennusteet ovat laskeneet aiemmista arvioista. Myös Italian vaalikatastrofi loi odotuksia koronlaskusta.

Kun EKP ei kaikesta huolimatta laskenutkaan ohjauskorkoa, sai keskuspankki kritiikkiä varsin arvovaltaiselta taholta. Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde sanoi Dublinissa pitämässään puheessaan, vain vuorokausi EKP:n korkopäätöksen jälkeen, että EKP:lla on vielä rajoitetusti varaa laskea ohjauskorkoa nykytasoakin alhaisemmaksi.

Lagarde oli puheessaan valmis jopa hyväksymään elvyttävän rahapolitiikan varjopuolen, eli korkeamman inflaation niissä maissa joilla siihen on varaa.

EKP:lla olisi mahdollisuus elvyttää eurotaloutta, mutta nyt EKP tekee ”liian vähän, liian myöhään”, finanssikriisin synnyn oikein ennustanut maailmanmaineeseen noussut ekonomisti Nourier Roubini lausui CNN-uutiskanavan haastattelussa.

Roubini painottaa, että EKP:n on lopulta pakko laskea ohjauskorko nollaan elvyttääkseen kituvaa euroaluetta.

Ohjauskoron lisäksi myös euron valuuttakurssi huolettaa Roubinia.  Euron vaihtokurssin pitäisi nykytilanteessa olla 10 – 30 prosenttia nykytasoa alhaisempi, Roubini painottaa. Euron arvo suhteessa dollariin on viime kuukausina pysytellyt sinnikkäästi 1,3 dollarin tasolla tai sen yläpuolella. Alhaisimmillaan euron kurssi kävi 1,2 dollarissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös