Makrotalous

Epävarmuus palasi euroalueelle

Euroalueen orastava toipuminen taantumasta otti pahasti takapakkia Italian poliittisen pattitilanteen ja Kyproksen pankkikriisin vuoksi.

Euroalueen luottamusindeksi laski maaliskuussa odotettua enemmän 90 pisteeseen. Reutersin mukaan ekonomistit olivat odottaneet laskun jäävän 90,4 pisteeseen. Ero ei tosin ole suuri, mutta se on sikäli merkityksellinen, että se osoittaa euroalueen toipumisen taantumasta ottavan takapakkia. Luottamusindikaattori ehti nousta neljän kuukauden ajan ennen maaliskuuta.

”Kriisitunnelmat ovat tulleet takaisin, epävarmuus on tullut takaisin, ja euroalueella on yhä pitkä tie kuljettavanaan pois taantumasta”, sanoo ING:n ekonomisti Carsten Brzeski Reutersille. Brzeski arvioi, että näillä luvuilla euroalue menee kohti uutta taantumaa.

Analyytikoiden mukaan maaliskuun luottamusindikaattorissa saattaa jo jossain määrin näkyä Kyproksen kriisin vaikutukset. Tosin kyselyn haastattelut on suurimmaksi osaksi tehty ennen kuin Kyproksen tilanne muuttui kaoottiseksi. Tästä syystä on mahdollista että luottamusindikaattorin lukemat tulevat heikkenemään entisestään, arvioi amerikkalainen talouslehti MarketWatch.

Myös Italian ongelmallinen vaalitulos on saattanut vaikuttaa euroalueen heikentyneisiin luottamuslukuihin.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös