Osakeanalyysit

Hyviä uutisia osinkosijoittajalle – Fortum nostaa osinkotavoitettaan

Fortumin hallitus on päättänyt päivittää yhtiön osinkopolitiikan, yhtiö ilmoitti pörssitiedotteessaan.  Yhtiön uutena tavoitteena on jakaa 50 – 80 prosenttia tuloksesta osinkoina.

Fortum kertoo tavoitteenaan olevan luoda yhtiöön ajantasainen, läpinäkyvä osinkopolitiikka, joka tukee entistä paremmin Fortumin liiketoimintaa ja pitkän aikavälin strategian toteuttamista. Fortumin tavoitteena on maksaa jatkossa vakaa, kestävä ja aikaa myöten kasvava osinko, joka on 50 – 80 % osakekohtaisesta tuloksesta ilman kertaluonteisia eriä.

Muutos aiempaan osinkopolitiikkaan

Aikaisemman 2004 määritellyn osinkopolitiikkansa mukaan yhtiön tarkoituksena oli maksaa osinkona keskimäärin 50 – 60 prosenttia edellisen vuoden nettotuloksesta.

Päivitetyllä osinkopolitiikalla varmistetaan että osakkeenomistajat saavat asianmukaisen korvauksen sijoittamalleen pääomalle vaarantamatta yhtiön strategista ja operatiivista joustavuutta, Fortum perustelee osinkopäätöstään.

Uusi osinkopolitiikka kytketään konsernin investointitarpeisiin, taseen vahvuuksiin ja makrotaloudelliseen ympäristöön sekä liiketoiminnan osakekohtaiseen tulokseen (ilman kertaluontoisia eriä) joustavalla tavalla.

Fortumin pyrkii jatkossa osinkopolitiikkaan joka varmistaa, että osakkeenomistajat saavat asianmukaisen
korvauksen sijoittamalleen pääomalle. Politiikkaa tukee yhtiön pitkän aikavälin strategia, joka tähtää osakekohtaisen tuloksen, ja sen myötä osingon, kasvattamiseen. Fortumin hallitus perustaa osinkoehdotuksensa laaja-alaiselle tarkastelulle, joka kattaa makrotalouden, taseen vahvuudet sekä tulevaisuuden investointisuunnitelmat

Osinko säilyy yhdessä eurossa osakkeelta

Analyysitalo Inderesin näkemyksen mukaan Fortumin osinkopolitiikan muutos on perusteltua, sillä jo vuonna 2012 yhtiö maksoi osinkoa yli 60 prosenttia tuloksesta. Päivitetty osinkopolitiikka vahvistaa arviota, että Fortum tulee säilyttämään lähivuosina vähintään yhden euron osakekohtaisella tasolla, Inderes päättelee Nordnetin aamukatsauksessa.

Yhden euron osakekohtainen osinko tarkoittaisi nykyisellä kurssitasolla noin 6 prosentin osinkotuottoa Fortumin sijoitukselle.

Inderes arvioi että Fortumin päivitetty osinkopolitiikka tulee mahdollisesti merkitsemään osinko/tulos –suhteen nousua. ”Tämä on mielenkiintoista myös sen takia, että verkkoliiketoiminnan myynti pienentäisi tietysti myös osakekohtaista tulosta. Silloin euron osingon jatkuvuuden takia osinko/tulos-suhteen täytyy nousta”, Inderes toteaa.

Fortumin uudessa osinkopolitiikassa osinkojen maksu määritellään osuudeksi ennen kertaluontoisia eriä toteutuneesta osakekohtaisesta tuloksesta. Tämä on Inderesin mukaan merkki siitä, ettei Fortum tule maksamaan mahdollisesti verkkoliiketoiminnasta saamaansa suurta myyntivoittoa osinkoina.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös