Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Markkinat ylireagoivat kiihtyneeseen kasvuun

Kehittyneet osakemarkkinat ovat nousseet joukkolainoja nopeammin, koska vahvat luvut Yhdysvalloista ja merkit lisääntyneestä taloudellisesta aktiivisuudesta muilla alueille ovat voittaneet huolen Kyproksen pelastuspaketin vaikutuksista, kertoo varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management huhtikuun Barometer-markkinakatsauksessaan.

Defensiiviset alat menestyivät syklisiä osakkeita paremmin, ja terveydenhuolto, teleala ja kertakulutushyödykkeet toivat parhaat tuotot. Defensiivisten osakkeiden suosio oli ilmeistä myös eri maita tarkasteltaessa.

Kypros ei säikäyttänyt sijoittajia

Kehittyvien markkinoiden osakkeet laskivat kuukauden kuluessa, mikä lisäsi eroa kehittyneiden markkinoiden osakkeisiin nähden, Pictet toteaa. Sveitsiläiset, saksalaiset ja brittiläiset osakkeet menestyivät taas Euroopan reuna-alueiden markkinoita paremmin. Esimerkiksi Italia ja Espanja laskivat molemmat.

Koroissa tuotot olivat positiivisia europohjaisille sijoittajille mutta negatiivisia dollarisijoittajille, kun euro menetti asemiaan valuuttamarkkinoille Kyproksen pelastuspaketin vanavedessä. Luottoluokitukseltaan heikot joukkolainat menestyivät erinomaisesti, sillä sijoittajien halu sijoittaa korkeatuottoisiin lainoihin ei osoittanut laantumisen merkkejä.

Osakkeiden nousu viittasi siihen, että markkinat suhtautuivat Kyproksen pankkien pelastamiseen tyynesti. Piikki vakuutusmaksuissa pankkijoukkolainojen takaisinmaksukyvyttömyyttä vastaan osoittaa kuitenkin, että sijoittajat ovat huolissaan paketin ehdoista. Eurooppalaisten pankkien credit default swap -johdannaiset nousivat noin 20‒30 peruspistettä kuukauden aikana.

Talletuspakoriski euroalueen kriisimaissa

Markkinoilla pelätään, että tallettajille suuria menetyksiä aiheuttavan Kyproksen pelastuspaketti voi toimia mallina myös tuleville pankkien pelastustoimille, Pictet toteaa. Jos näin on, pankit Espanjassa, Italiassa ja Portugalissa voivat joutua alttiiksi talletuspalkoriskille ja rahoituskustannukset voivat nousta kaikille eurooppalaisille pankeille.

Pictet pitää neutraalin painotuksen osakkeissa ja alipainon joukkolainoissa. Kasvu saa lisää vauhtia mutta on edelleen haavoittuvaista.

Alueista Pictet ei enää pidä pitkää positiota Japanissa markkinan viimeaikaisen erinomaisen tuloksen takia. Yhdysvaltoja varainhoitoyhtiö päivittää ylöspäin, sillä kasvu on hyvässä vauhdissa ja poliittisten ratkaisujen yhdistelmä kohdallaan.

Toimialoista Pictet pitää suurimmat ylipainot terveydenhuollossa ja kertakulutushyödykkeissä. Euroalueen finanssisektori on erityisen altis nouseville rahoituskuluille.

Pictet suosii edelleen investointiluokan ja high yield -yrityslainoja, mutta kehittyvien markkinoiden paikallisvaluutassa olevat joukkolainat varainhoitoyhtiö siirtää neutraaliksi valuutan mahdollisen heikkouden ja mittavien sijoitusten takia.

Lähde: Cocomms oy

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös