Yritysuutiset

Incap alentaa liikevaihtoennustettaan

Valmistuspalveluja tarjoava Incap alentaa vuoden 2013 liikevaihtoennustettaan. Rahoitusvaikeuksissa painiskeleva yhtiö ilmoitti käynnistäneensä toimenpideohjelman jolla se pyrkii parantamaan kannattavuuttaan.

Yhtiö arvioi, että liikevaihto tulee vuonna 2013 olemaan pienempi kuin vuonna 2012, jolloin se oli 64,1 miljoonaa euroa. Aikaisemmin 19.3.2013 yhtiö arvioi konsernin liikevaihdon vuonna 2013 olevan samalla tasolla tai jonkin verran pienempi kuin vuonna 2012.

Kannattavuuden ennuste ei kuitenkaan muutu. Incap arvioi koko vuoden liiketuloksen olevan selvästi positiivinen. Vuonna 2012 liiketulos oli negatiivinen -0,7 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan liikevaihdon aleneminen johtuu siitä että osa tuotannossa tarvittavien materiaalien hankintavastuusta on siirretty tilapäisesti joillekin asiakkaille. Tällä Incap turvaa asiakkaiden toimitukset, sillä yhtiön haastava rahoitustilanne on heikentänyt materiaalien saatavuutta.  Materiaalivastuun siirtyminen on tilapäinen toimenpide.

Lisäksi yhtiö ilmoitti käynnistäneensä vuoden 2013 alussa toimenpideohjelman, jonka kokonaisvaikutus vuoden 2013 liiketulokseen on yhteensä noin 1,8 miljoonaa euroa. Ohjelman toimenpiteet painottuvat Suomen ja Viron toimintoihin. Intian tytäryhtiön toiminnan tehostamisessa Incap teki jo vuoden 2012 aikana mittavia toimenpiteitä.

Incap on joutunut painiskelemaan rahoitusvaikeuksien kanssa jo aiemmin. Yhtiö on joutunut järjestelemään lainojaan uusiksi, järjestämään suunnatun osakeannin sekä myöntämään pääomalainaa rahoitustarpeidensa kattamiseen.

Viime vuonna Incapin omavaraisuusaste painui 10 prosenttia negatiiviseksi. Yhtiö ilmoitti tilinpäätöksessään 2012 rahoituksen riittävyyden keskeiseksi riskitekijäksi liiketoiminnan jatkuvuuden ohella.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös