Makrotalous

Euroalueen kriisimaiden korot laskussa

Euroalueen Etelä-Euroopan kriisimaiden Italian, Espanjan ja Kreikan valtionlainojen korot ovat olleet viime viikkoina laskussa. Korkojen paniikkihinnoittelu on siis tältä erää ohi.

Italian 10 vuoden valtionvelan korko on painunut selvästi alle 4 prosentin. Espanjan korko on noin neljässä prosentissa (alhaisimmillaan yli kahteen vuoteen) ja Kreikan korkokin on painunut alle 10 prosentin. Samalla yksi keskeinen eurokriisin pelkomittari, korkoero kriisimaiden ja Saksan valtionvelkojen välillä on kaventunut.

Nordea arvioi aamukatsauksessaan että poliittiset riskit tai heikko talousdata eivät enää väistämättä luo nousupaineita Italian ja Espanjan korkoihin ja vastaavasti paina Saksan korkoja. Italian ja Espanjan valtionlainat ovat alkaneet käyttäytyä vakaammin.

Syynä muutokseen on Nordean mukaan mm. keskuspankkien elvyttävä rahapolitiikka sekä kasvanut usko euron pysyvyyteen.

Myös kriisimaiden säästökuurien taloutta kurjistavasta ote on hellittämässä. ”Talouksien pudotus on hidastumassa. Vetoapua saataneen säästöjen muodostaman jarrun hellittämisestä. Espanja höllensi jälleen budjettivajetavoitteitaan. Italiassa talouskurimukseen haetaan uusia reseptejä laajan rintaman hallituksella, joka painottanee erityisesti kasvua tukevia toimia”, Nordea toteaa aamukatsauksessa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös