Raaka-aineet

Jos Kiina yskii, raaka-ainesijoittaja kärsii

ÖljyKuparin hinta laskee 60 prosenttia, sinkin hinta puolittuu ja öljyn hinta laskee 70 dollariin barrelilta. Tällaisen kauhuskenaarion maalailee Pankkijätti Barclays tilanteesta jossa Kiinan talouskasvu laskee ennakoitua enemmän. 

Barclays –pankin skenaario perustuu laskelmaan, jossa Kiinan talouskasvu olisi  seuraavan kolmen vuoden aikana vain 3 prosenttia. Pankkijätin analyytikot Sudakshina Unnikrishnan ja Jian Chang hahmottelivat riskiskenaarion heinäkuussa. Vaikka tämä kauhuskenaario on pankin mukaan entistäkin todennäköisempi, on perusennuste Kiinan kasvulle kuitenkin 7,4 prosenttia vuosille 2013 ja 2014.

Myös Nomura Holdings –yhtiö arvio, että  Kiinan talouskasvu hidastuu merkittävästi vuonna 2014 yhden kolmasosan todennäköisyydellä, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Nomura laskee, että Kiinan talouskasvun hiipuminen 5,9 prosenttiin vuonna 2014  aiheuttaisi peräti 30 prosentin laskun metallien hintoihin. Öljyn hinta laskisi puolestaan 20 prosenttia.

Brent-laadun öljyn hinta on viime aikoina ollut vajaat 110 dollaria barrelilta, ja se on laskenut lähes 10 prosenttia tämän vuoden huipusta.

Kiinan talouskasvu hidastui kuluvan vuoden toisella vuosineljänneksellä 7,5 prosentin vuosikasvuun. Tuotanto hidastui lisää heinäkuussa, mikä viittaa siihen, että Kiinan talouskasvun hidastuminen jatkuu edelleen. Vienti on laskenut 3,1 prosenttia heinäkuussa viime vuodesta.

Talouskasvun hidastumisen näkyy selvimmin raaka-aineiden ja hyödykkeiden markkinahinnoissa. Rautamalmin hinta on esimerkiksi laskenut jo 17 prosenttia 16 kuukauden ennätystasoltaan helmikuulta, huomauttaa uutistoimisto Bloomberg

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös